Prie Ernesto prisijungė tokie menininkai kaip Strøk, Isaac Cordal, Lietuvoje viešėję Mark Jenkins ir Gabriel Pitcher, taip pat Pixel Pancho, Axel Void ir kiti. Autorių darbai Sumatroje, Indonezijos saloje, jau spėjo sulaukti daug dėmesio: apie projektą rašė britų dienraštis „The Guardian“, reportažą rengia televizija BBC, o žiniomis apie šią iniciatyvą savo asmeninėje paskyroje pasidalino Holivudo aktorius Leonardo DiCaprio.

E. Zacharevičius bendradarbiauja su keliomis Indonezijoje įsikūrusiomis ir tarptautinėmis ne pelno siekiančiomis organizacijomis, prieš tai dvejus metus jis nuodugniai domėjosi šios industrijos keliamomis problemomis, lankė skaudžiausiai paveiktas vietas bei nuolatos konsultavosi su srities profesionalais, rašoma pranešime spaudai.

Nuo šių metų vasario mėnesio projekto dalyviai atvykdavo į Sumatrą kurti savo darbų, taip padėdami pozityvių rezultatų siekiančioms aplinkos apsaugos organizacijoms didinti visuomenės informuotumą aktualiais palmių industrijos klausimais.

Europos Sąjunga yra daugiausiai palmių aliejaus suvartojanti rinka po Indijos: šio produkto galime rasti daugelyje kasdien vartojamų prekių – šokolade, traškučiuose, šampūne, lūpdažiuose ir taip toliau. „Meną naudojame kaip įrankį sumažinti atotrūkį tarp korupcija supančiotos industrijos ir viso pasaulio vartotojų samonės“, teigia Ernestas.

Apie palmių aliejaus verslo pasėkmes orangutangams, meno vaidmenį panašiose iniciatyvose ir kitus dalykus lietuvis menininkas birželio 10-ą dieną specialiai atvyks papasakoti į konfererenciją TEDxVilnius, o projekto naujienas galima sekti šiame Instagram profilyje bei feisbuko puslapyje „Splash And Burn“.

Projektas - nuotraukų albume:

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)