Didžiausio žiniasklaidos ir visuomenės dėmesio susilaukė jų meno akcija „Mėsa“, kurios metu iš tikros mėsos buvo kuriami skulptūriniai portretai. Menininkai taip pat dalyvavo „Jaunųjų Europos Kūrėjų“ 2009- 2011 metų bienalėje bei 2010 metais vykusiame tarptautiniame meno projekte „3+3 Jaunas trijų šalių menas“. M. ir N. Bumbliai savo kūryba analizuoja kraštutines tematikas, kurdami dažnai naudoja mažiau įprastas medžiagas mene, tokias kaip mėsa, vaškas, plaukai, žemė, vanduo.

Savo instaliacija „Paskutinis tabu“ menininkai atsisuka į mirties temą kaip paskutinįjį tabu. Menininkai pritaria kultūros istoriko Ph. Aries teiginiui, kad mirtis tapo tabu ir nustūmusi seksą, virto didžiausiu draudžiamu dalyku, neįvardijamu reiškiniu ir kaip kadaise žodžio „seksas“, jos nedera tarti viešai. Projekte naudojamos autentiškos fotografijos, paimtos iš asmeninio menininkų archyvo, vanduo, garsas ir tamsa žada netikėtą reginį.

„Daugelis dabarties ir praeities žmonių gyvena tarp sukurtų ir susikuriamų tabu. Galvojimas apie tabu reiškinį provokuoja mintį, kad tabu mums reikalingas kaip instrumentas, sukuriantis mus pačius. Paroda „Paskutinis tabu“ tikriausiai gali būti siejama su poreikiu ne tik apmąstyti nepalankų ir nepatogų paskutinį tabu, bet ir per meno kūrinį pažvelgti į galimybę išsivaduoti iš aštrių tabu gniaužtų. Atrodo, kad kūrinys reikalauja nuvalyti tabu ir išsivaduoti iš patogaus melo, jis reikalauja galimybės pažinti ir būti pažintam. Atrodo, kad menininkai siekia nuvalyti tabu nuo mirties ir gyvenimo, bei eliminuoti tarp šių dviejų kategorijų plytintį bet kokį skirtumą. Jų tikslas nuskaidrinti tai, ką vadiname mirtimi ir grąžinti tai, ką nutoliname nuo gyvenimo“, - apie artėjančią parodą svarsto menotyrininkas Remigijus Venckus.

Paroda vyks iki 2011 balandžio 24 d.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją