Labdaros koncertą tiesiogiai transliuos LRT Kultūra kanalas, o šios transliacijos metu surinktos lėšos bus skiriamos Vaikų ligoninės paramos fondui.

Pasak M. Rostrovičiaus fondo direktorės Agnės Kažimėkaitės, koncerto idėja gimė apjungus trijų bendraminčių – M. Rostropovičiaus ir Vaikų ligoninės paramos fondų bei Šv. Kristoforo kamerinio orkestro pajėgas. Pagrindinis renginio tikslas – jaunųjų talentų dovanojama muzika atkreipti dėmesį į tuos, kuriems jo reikia labiausiai – sergančius vaikus.

„Vaikai dėl vaikų – tokia šio gražaus renginio idėja ir mūsų visų dedikacija vienam iškiliausių šio laikmečio muzikų bei filantropų maestro Mstislavui Rostropovičiui, – sakė A. Kažimėkaitė. – Cituodama maestro galėčiau pridurti – „Galbūt po vieną galime nuveikti ne tiek daug, tačiau suvienytos mūsų pastangos gali pakeisti pasaulį. Darbo užteks visiems ir veikti privalome nedelsiant!“

Šį sekmadienį kartu su Vilniaus Šv. Kristoforo kameriniu orkestru, vadovaujamu prof. Donato Katkaus, į koncerto sceną žengs ir septyni ypatingu talentu apdovanoti M. Rostropovičiaus fondo stipendininkai: akordeonininkas Jonas Vozbutas, pianistai Simonas Miknius ir Ignas Maknickas, smuikininkės Ugnė Katinskaitė bei Paulina Jankovskytė, klarnetininkas Stasys Makštutis, obojininkas Pijus Paškevičius. Koncerto programoje W. A. Mozart, J. Haydn, T. A. Vitali, M. de Falla, J. Andrejevo ir kitų garsių kompozitorių. Koncerto pradžia – 18 val.

Renginį globoja J. E. Prezidentas Valdas Adamkus su žmona Alma Adamkiene.

Mstislavo Rostropovičiaus labdaros ir paramos fondas „Pagalba Lietuvos vaikams“ maestro asmenine iniciatyva buvo įkurtas 2003 m. Per 12 veiklos metų buvo išdalinta apie 600 tūkst. eurų paramos muzikai, mokslui ir sportui gabiems vaikams, juos ugdantiems pedagogams, alumnams. Dalis lėšų skirta Vaikų ligoninei. Fondo parama suteikė galimybę jo globotiniams mokytis garsiausiose Europos mokyklose, koncertuoti pasaulinio garso scenose, dalyvauti tarptautiniuose mokslo ir sporto renginiuose.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)