Pirmajame sezono koncerte rugsėjo 25 d. (sekmadienį) 16 val. – projektas „Lėk, sakale“, skirtas M.K.Čiurlionio atminimui. Jame dalyvauja charizmatiškieji Liudas Mikalauskas, aktorė Virginija Kochanskytė ir pianistė Virginija Unguraitytė. Ypatingoje dvaro aplinkoje, prie balto fortepijono, skambės M.K. Čiurlionio preliudai, o taip pat Rimvydo Žigaičio dainos balsui ir fortepijonui. L. Mikalauskas ir V. Unguraitytė sąmoningai pasirinko retai atliekamas lietuvių kompozitoriaus dainas, kurios pateikiamos įdomiai ir žaismingai.

Koncertas virs tarsi mažu spektakliu – į vientisą kompoziciją kūrinius apjungs aktorė V. Kochanskytė, kuri skaitys M.K.Čiurlionio laiškus tėvams, broliui, mylimajai, draugams.

Dramatiško temperamento dainininko užburiantis balsas bei artistiškumas, ekspresijos sklidina aktorės literatūrinių kūrinių interpretacija ir preciziškas, jaunatviškai pakilus pianistės muzikavimas kūriniams suteiks netikėtų spalvų, o žiūrovams dovanos grožio ilgesiu persmelktus išgyvenimus.

Apsilankymas Užutrakio dvare – ne tik puiki proga paklausyti nuostabios muzikos, bet ir apžiūrėti rūmus, prisiliesti prie autentiškai atkurtos grafų Tiškevičių gyvenimo aplinkos. Jau rugsėjo pabaigoje planuojamas parko atidarymas, rekonstruotas pagal prancūzų kraštovaizdžio architekto E. Andrė brėžinius. Užutrakio dvaras jau laukia svečių.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją