Šį kartą darbų ciklo „Pamišusi geltona“ paroda veiks Londono Vestminsterio bibliotekos galerijoje. B. Stankūnienė neabejoja, kad šio ciklo tapiniai sukels pačias įvairiausias emocijas ir nepaliks abejingų lankytojų.

„Pamišusi geltona“ – trečioji menininkės paroda Didžiojoje Britanijoje. „Pastaruosius trejus metus kurtame cikle autorė sprendžia kasdienius intymius ir jautrius klausimus. Darbuose intensyviais juodos ir geltonos spalvų kontrastais kuriama dramatinė atmosfera. Juoda spalva atstovauja galiai, paslapčiai, disciplinai, o geltona virsta džiaugsmo ir tvyrančio pavojaus nuojautomis. Tapybiniame cikle skleidžiasi aštrių psichologinių išgyvenimų amplitudė – nuo skausmo iki egzistencinio džiaugsmo ir absurdo. Šie pojūčiai deformuojami abstrakčia tapybine išraiška. Ciklo tapymo procesas tarsi tampa menininkės individualiu ritualiniu aktu. Darbuose perteikiama metafizinė įtampa tarp abstrakčių formų nuolat laisvinama, kol patiriamas estetinis išrišimas“, – sako menotyrininkė Ieva Kuzminskaitė.

„Šie darbai yra apie nematomą, neapčiuopiamą grėsmės jausmą. Kartu jie perteikia ryžtą siekti užsibrėžtų tikslų, net jei toks žingsnis atrodo beprotiškas. Juose siekiu įtaigiai perteikti psichologines būsenas, įgalinti žiūrovą kontempliuoti abstraktų kūrinį kaip savo tiesioginę patirtį ir galiausiai atrasti bei išgyventi savo instinktyvias, unikalias reakcijas ir emocijas, kurias iššaukia pats meno kūrinys“, – teigia B. N. Stankūnienė.

Menininkė B. N. Stankūnienė gyvena ir kuria Vilniuje. Jos darbai buvo eksponuoti parodose Lietuvoje ir užsienyje daugiau kaip 25 kartus. Birutės darbai buvo atrinkti į „Saatchi Art“ internetinės galerijos kolekcijas. Apie menininkės surengtas parodas taip pat rašyta įvairiose užsienio interneto ir spaudos publikacijose. Birutės Nomedos tapybos darbus įsigijo kolekcionieriai iš Lietuvos, Estijos, Suomijos, Rusijos, Olandijos, Danijos, JK, Brazilijos, Italijos, Lenkijos ir JAV. Menininkė yra tarptautinių organizacijų IUOMA ir „Menas lėtai“ narė o taip pat dalyvauja tarptautiniame Jeronimuso Boscho vardo projekte.

Vestminsterio vieša informacinė biblioteka įsikūrusi pačiame Londono Vestendo centre. Biblioteka disponuoja išskirtine valstybinės reikšmės meno srities leidinių kolekcija. Biblioteka turi specialiai meno kūrinių parodoms pritaikytą erdvę, kurioje savo 2-3 savaičių trukmės parodas rengia talentingi menininkai. Parodos apima grafikos, tapybos, fotografijos, skulptūros ir videožanrus. Galerijos vadovės esminis tikslas yra parodyti lankytojams įdomius, džiuginančius ir kartu provokuojančius meno kūrinius bei projektus.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją