Kasmet įvairiomis fotografijos menui aktualiomis temomis čia susirenka kalbėtis profesionalai iš viso pasaulio, vyksta parodos, kino vakarai, menininkų kūrybos bei knygų pristatymai, o šiemet – ir naktinės fotoprojekcijos viešosiose Nidos erdvėse.

Tiems, kam Lietuvos fotografija ir jos tyrinėjimai įaugę į kasdienybę, bene labiausiai laukiamas seminaro renginys – Agnės Narušytės ir Margaritos Matulytės parengtos ir ką tik išleistos knygos „Camera obscura: Lietuvos fotografija 1839-1945“ pristatymas.

Seminare fotografijos knygoms bus skiriamas ypatingas dėmesys. Vyks knygų mugė, knygos dailininkai, fotografai, menotyrininkai diskutuos apie mažatiražę, nepriklausomą knygų leidybą bei knygą kaip naują ekspozicinę erdvę. Seminaro metu veiks Japonijos fotografijos leidinių paroda.

Itin laukiama fotomenininko, rašytojo, Londono Vestminsterio universiteto profesoriaus Davido Bat'o paskaita „Šiuolaikinių vaizdų rezultatas“.

Užsienio lektorių paskaitose bus galima susipažinti ir su Bulgarijos, Ukrainos, Škotijos, Latvijos, Vokietijos bei festivalio „KaunasPhoto“ svečių šalių fotografija. Lietuvos lektorių ir diskusijų dalyvių sąraše šįkart itin gausu pripažintų teoretikų, nuosekliai ir profesionaliai tyrinėjančių fotografiją.

Nidos meno kolonijoje bus atidaryta paroda „Pasisavintos teritorijos“, kurioje bus pristatoma autorių, savo kūryboje naudojančių apropriacijos metodą, darbai. Neringos istorijos muziejuje veiks šiais metais fotografų bendruomenę palikusio fotomenininko Romo Juškelio paroda „Žmonės ir manekenai“.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją