Jėzus su skiautere, apaštalai vilki plėšytais džinsais, merginos – itin trumpus sijonus. Tokia roko opera šįkart pastatyta Lietuvoje.

Šis koncertinis „Jėzaus Kristaus Superžvaigždės“ pastatymas sukurtas bendradarbiaujant su Didžiosios Britanijos agentūra „The Really Useful Group Ltd.“ ir Austrijos kompanija „Beat4Feet“.

Derybos dėl leidimo statyti roko operą Lietuvoje truko ne vienerius metus, nes pastarąjį kartą ji buvo rodoma pažeidžiant autorių teises, todėl operą sukūręs kompozitorius Andrew Lloydas Webberis ilgai net nesileido į kalbas vėl leisti rodyti savo kūrinį Lietuvoje. Tačiau jį įtikinti padėjo tai, kad operą statys tarptautinė kompanija.

Koncertą praturtino specialiai šiai versijai adaptuotos vaizdo projekcijos, projekte dalyvavo ritmo grupė iš Vokietijos, Kauno miesto simfoninis orkestras, Kauno valstybinis choras, dirigavo Martinas Gellneris.

Lietuvišką spektaklio versiją statė režisierė-choreografė Kim Duddy. Gimusi JAV Ohajo valstijoje, ji pradėjo lankyti šokio pamokas Niujorke, o netrukus pradėjo savo karjerą Brodvėjuje, kuri truko 11 metų. Veikiausiai tai viena priežasčių, kodėl šiame roko operos pastatyme netrūko ir šokio scenų.

Pagrindinius vaidmenis taip pat atliko dainininkai iš įvairių šalių. Jėzų Kristų sukūrė Rory Taylor iš Didžiosios Britanijos. Marijos Magdalenos vaidmuo buvo patikėtas Kudrai Owens iš JAV, Judo – vokiečiui Alexui Melcherui.

Keli pagrindiniai vaidmenys atiteko ir lietuviams. Dominykas Vaitiekūnas įkūnijo Poncijų Pilotą, Egidijus Bavikinas – Karalių Erodą, Tadas Girininkas – Kajafą.

Apaštalų, kunigų ir kituose antraplaniuose vaidmenyse buvo galima išvysti ne mažiau spalvingas ir talentingas asmenybes: Marcella Adema (Olandija), Caroline Frank (Australija – Austrija), Ines Hengl Pirker (Austrija), MatthieuVinetot (Didžioji Britanija), Dave Moskin (Austrija) ir kitus.

Roko opera „Jėzus Kristus Superžvaigždė“ gruodžio 22 dieną bus rodoma Vilniaus koncertų salėje „Compensa“ ir gruodžio 23 dieną Kauno „Žalgirio“ arenoje.

1971 m. debiutavęs Brodvėjuje, šis legendinis Andrew Lloydo Webberio ir Timo Rice‘o kūrinys šiemet skaičiuoja jau 45-uosius gyvavimo scenoje metus ir iki mūsų dienų buvo statytas 42-jose pasaulio šalyse, uždirbo per 205 mln. JAV dolerių.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt