Šis vaizdo klipas šiuo metu dalyvauja prancūzų kompozitoriaus Yanno Tierseno organizuojamame tarptautiniame konkurse „MyEUSA“.

Projekto režisierius ir atlikėjas Š. Meškys sakė, kad sumanymas dalyvauti konkurse kilo iš noro kuo plačiau paskleisti žinią apie mūsų šalies grožį, į bendrą kūrinį jungiant įspūdingus Kuršių nerijos, Nidos miesto vaizdus ir melomanų įvertintą Yanno Tierseno muziką.

Tad Nida ir Kuršių nerija klipo filmavimui pasirinkta neatsitiktinai. „Ši, į UNESCO pasaulio paveldo objektų sąrašą įtraukta vieta turi tokius pat molus, švyturius, kaip ir patį Y. Tierseną įkvėpusi gimtoji švyturių sala Ushant, esanti šiaurės vakarų Prancūzijoje. Būtent šiai vietovei ir yra dedikuotas naujausias jo kūrinių albumas EUSA“, – teigė projekto iniciatorius Š. Meškys.

Įspūdingus Nidos vaizdus įamžinęs fotografas Š. Mažeika atskleidė, kad šis darbas buvo ypatinga ir tuo pačiu nauja patirtis. „Džiaugiuosi, kad bendras mūsų komandos darbas išvydo dienos šviesą. Buvo labai įdomu išbandyti save naujame amplua. Dabar tereikia visų palaikymo, kad apie Lietuvą sužinotų visas pasaulis“, – sakė Š. Mažeika.

Internete paviešintas klipas netruko išpopuliarėti ir socialiniuose tinkluose, kur vos per parą konkurso platformoje jį peržiūrėjo dešimtys tūkstančių žmonių.

Konkurso nugalėtojai paaiškės sausio 13 dieną.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (28)