Vienos rotušės aikštėje dainuos geriausi Austrijos, Vokietijos, Prancūzijos, Suomijos, Latvijos, Kroatijos ir Bulgarijos chorai. Koncertas "Europa Singt" atidarys Vienos festivalį "Wiener Festwochen".

Koncerte taip pat dalyvaus Austrijos radijo ir televizijos simfoninis orkestras, o pasirodymą tiesiogiai transliuos Austrijos ORF2 ir 3sat televizijos kanalai. "Liepaitės" su kitais septyniais chorais koncertuos ir iškilmingame Europos dienos minėjime Istorinėje Austrijos parlamento salėje.

Mergaičių choras "Liepaitės" šiemet švenčia 50-ies metų jubiliejų. Kolektyvas buvo įkurtas 1964 metais ir išaugo į vieną reikšmingiausių choro ir muzikos mokyklų Baltijos šalyse. Mokykla yra Vilniaus universiteto Muzikos akademijos dalis, savo choro ir dainavimo tradicijomis menanti septintąjį dešimtmetį. Šiuo metu šešiose mokyklos "Liepaitės" klasėse mokosi daugiau nei 400 nuo 3 iki 18 metų mokinių, dėsto per 50 muzikos pedagogų.

Jaunimo choras yra dažnas nacionalinių dainavimo renginių, tarptautinių festivalių ir konkursų dalyvis ir laureatas. 2003 metais "Liepaites" buvo apdovanotos aukso medaliu tarptautiniame Johano Bramso (Johann Brahms) konkurse Vokietijoje, 2004 metais - aukso medaliu tarptautiniame konkurse Prahoje, 2009 metais laimėjo didįjį prizą tarptautiniame konkurse "Mes - Lietuvos vaikai" Vilniuje.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (26)