Kristupo vasaros festivalis nevengia eksperimentuoti, todėl naujienų, originalių pasirodymų čia niekada netrūksta. Geriausias flamenko šokėjas, legendinis tango pianistas, 20 metų grojęs vienoje scenoje su pačiu Astoru Piazzolla, charizmatiškiausias Portugalijos balsas, pasaulinė premjera iš Prancūzijos, simfoninio roko jėga – tik keli šių metų Kristupo vasaros festivalio akcentai.

„Praėjusiais metais dėl įvairiapusiško turinio, kokybės ir draugiškos aplinkos, patekome tarp 70 geriausių Europos festivalių. Tai įpareigoja išlaikyti išsikeltą kartelę“, – kalbėjo festivalio direktorė Jurgita Murauskienė.

Renginys laikosi tradicijų, džiugina muzikos ciklais, tokiais kaip „Sakralinės muzikos valandos“, „Naktiniai fortepijono rečitaliai“, „Kristupo piknikai“.

Šiemet „Sakralinėse muzikos valandose“ daug ryškiausių vargonų meistrų: ciklo įkvėpėjas ir ilgametis jo vadovas prof. Leopoldas Digrys, dabartinė meno vadovė Renata Marcinkutė Lesieur, pirmąkart Vilniuje viešintis garsus italų vargonininkas Luca Ratti, jaunatvišku polėkiu ir muzikine branda žavintis Sietlo merginų choras, žymiausiose pasaulio salėse vargonuojantis meistras iš Izraelio Alexanderis Gorinas, vienas iškiliausių Latvijos menininkų – Aivaras Kalėjas, tikras vargonų meno korifėjus iš Austrijos Bernardas Gfrereris ir kt.

Ryškiausias „Sakralinių muzikos valandų“ debiutas – tarptautinio M. K. Čiurlionio pianistų ir vargonininkų konkurso žiuri pavergusios dvidešimtmetės vargonininkės Monos Roždestvenskytės pasirodymas.

„Naktiniuose fortepijono rečitaliuose“ savo talentu džiugins net trys Mstislavo Rostropovičiaus paramos ir labdaros fondo globotiniai, o pianistas Daumantas Kirilauskas mes įššūkį sau ir klausytojams, pristatydamas retai koncertų salėse skambančius itin sudėtingus opusus.

Telmo Piresas. Kristupo vasaros festivalis 2016

Pernai įdiegta naujiena – koncertai kūdikiams ir vaikams – pasiteisino su kaupu. Tad šią vasarą mažieji su tėveliais kviečiami į dar daugiau jiems skirtų pasirodymų. 2-10 metų klausytojams jie bus nemokami. Dėl muzikinių programų kokybės nekyla nė menkiausios abejonės, nes jas rengė profesionalai – Šv. Kristoforo kamerinis orkestras, vadovaujamas prof. Donato Katkaus ir ankstyvojo meninio ugdymo mokyklos „Strazdanėlės“ komanda.

Vilniaus universiteto botanikos sodą nuo liepos 3-osios kas antrą sekmadienį užlies spalvingi Lotynų Amerikos ritmai, svingas, fado, stiprus Monikos Liu vokalas ir per kraštus besiveržiančios kone čigoniškos aistros…

Festivalio atidarymui rengiamas sprogstamasis roko energijos ir orkestro jėgos užtaisas koncerte „Simfoninis rokas“. Scenoje susitiks eksperimentuoti nevengiantis Šv. Kristoforo kamerinis orkestras su frakuotais chuliganais – grupe „Dagamba“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją