Valandėlė skirta įdomiai knygai, pusvalandis – stalo futbolui bei neribotas laikas smagiems pokalbiams ir įdomiausioms diskusijoms. Vilniaus knygų mugėje veiksiančios bibliotekos tikslas – parodyti jaunimui, kad knyga ir jos aplinka gali suteikti malonių įspūdžių.

Visą savaitgalį mugės lankytojų lauks „gyvoji biblioteka“ – savotiškas skaitymas klausantis. „Gyvąją biblioteką“ sudaro vadinamosios „gyvosios knygos“ – bibliotekininkai ir skaitytojai. „Gyvosios knygos“ – tai žmonės iš socialiai pažeidžiamų grupių. Skaitymo procesas – tai skaitytojo ir „gyvosios knygos“ atviras pokalbis, kurio metu laužomi stereotipai ir išankstinės nuostatos. Skaitymo procesui pasiruošti padės bibliotekininkai.

Bibliotekoje lankytojų lauks ne tik geriausios ir naujausios knygos, bet ir stalo žaidimai, veiks belaidis internetas. Kiekvienas, pavargęs nuo knygų gausos, galės minutėlei atsikvėpti ir pasimėgauti kava, išmokti naudotis elektroninėmis knygų skaityklėmis.

Pirmąją Vilniaus knygų mugės dieną bibliotekoje vyks susitikimas su rašytoja Kristina Gudonyte ir „Protų mūšio“ maratono pradžia, kuriame savo jėgas bus galima išbandyti kiekvieną mugės dieną. Čia laukia ir interaktyvios paskaitos bei diskusijos, todėl nuobodžiauti tikrai neteks.

Biblioteka lankytojų laukia jau nuo vasario 21 dienos LITEXPO 3-ios salės galerijoje. Šios naujos erdvės organizatoriai – Lietuvos bibliotekų draugija.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)