Šeštadienį vykusiame aukcione didžiausio dėmesio susilaukė knyga iš „XIX a. užsienio literatūros“ rubrikos. Tai – 1862 metų Mykolo Balinskio knyga apie „Senąją Vilniaus akademiją“. Pradinė knygos kaina siekė tik 50 Eur, tačiau dėl jos intensyviai varžytasi, tad kaina pakilo daugiau nei trylika kartų – iki 660 Eur. Tai daugiausiai kartų pabrangusi aukciono knyga.

Penkis kartus brango Vladislavo Zahorskio „Turistinis vadovas po Vilnių“ (nuo 20 iki 100 Eur), keturis – 1940 metais išleista Konstantino Avižonio knyga „Bajorai valstybiniame Lietuvos gyvenime Vazų laikais“. Taip pat aktyviai varžytasi dėl Igorio Grabario keturių tomų, išleistų 1910 metais. Kaina pakilo tris kartus ir siekė 560 Eur. Tris kartus pakilo ir 1918 metų „Kišeninio Vilniaus žemėlapio ir vadovo, skirto vokiečių kareiviams“ kaina: nuo 30 iki 110 Eur. Taip pat Wacław Gizbert–Studnicki 1910 metų leidinys „Vilnius: iliustruotas vadovas pomiestą ir apylinkes su miesto planu ir priedais” pabrango tris kartus.

Aukciono dalyvių dėmesį patraukė ir atvirukai bei fotografijos su miestų, ypač Vilniaus, vaizdais. Pavyzdžiui, už 10 atvirukų su Mstislavo Dobužinskio Vilniaus vaizdų reprodukcijom sumokėta145 Eur, o Balio Buračo Lietuvos miestų ir miestelių fotografijų ir atvirukų rinkinys nupirktas už 450 Eur.

Visgi aukciono dalyviai pirmenybę teikė santykinai pigesnėms knygoms. Populiariausia aukciono rubrika – „Tarpukario knygos 1918-1944“. Iš šios rubrikos nupirktos net 68 knygos.

Iš viso aukcione parduota 170 lotų, tai sudaro 32 procentus rinkinio. Parduotų kūrinių procentas beveik analogiškas praėjusių metų rezultatams.

Antroji šio aukciono dalis, skirta galerijos Kunstkamera kūriniams, įvyks šį penktadienį (kovo 3 dieną) 18 val. galerijoje Kunstkamera (Ligoninės g. 4, Vilnius). Aukciono rinkinį sudaro 220 lotų. Pristatomi lietuvių klasikų kūriniai. Šio aukciono kūrinius galerijoje peržiūrėti galima kovo 1-3 dienomis nuo 10 iki 18 val.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)