Atidaryti „Šviesų festivalį“ organizatoriai kviečia skelbiant ryškią šviesos akciją. Vasario 13 d., šeštadienį, 18 val., visi festivalio lankytojai kviečiami į Liepų gatvę šalia Klaipėdos laikrodžių muziejaus. Čia skambant ritmingai muzikai ir „diriguojant“ patyrusiam choreografui, gims ryškus ir klaipėdietiškas šviesos šokis.

Festivalio metu pristatomi 25 nuolatiniai projektai, kuriuos pristato ne tik Lietuvoje, bet ir užsienyje gerai žinomi mūsų šalies menininkai, architektai, be to didelė dalis projektų sukurti specialiai Klaipėdai, jos istorijai.

Naktinėse ekskursijose užregistruota daugiau nei 700 dalyvių iš visos Lietuvos, o unikaliai instaliacijai „Kirmgrauža“ muziką, specialiai iš Berlyno atvykęs klaipėdietis DJ Genys kurs renginio metu iš Klaipėdos miesto, uosto garsų. Kiekvieną festivalio rytą garsai bus įrašomi iš naujo, o vakare papildys šviesos instaliaciją.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją