Meno festivalio „Mėlynoji juosta“ pavadinimas yra nuoroda į uostamiečio geografinę padėtį, pajūrio ruožą, vandens liniją, jūrinį aspektą. Nenuostabu, kad klaipėdiečių viena pagrindinių laisvalaikio praleidimo formų yra buvimas gamtoje, tad festivalis „Mėlynoji juosta“ pasitiks miestiečius jų mėgstamose vietose su puikia menine programa.

Liepos 9-ąją Klaipėdos gyventojai ir svečiai laukiami Smiltynėje, prie Senosios perkėlos. Pirmą kartą vykstantis festivalis tyrinėja žmogaus ir gamtos santykį. Kūrėjai pasitelkę stebėjimo, pažinimo metodus, kuria savitą gamtos patyrimą. Gamtos reiškiniai ir kintančios struktūros, erdvės, laiko ir spalvų paieškos transformuojasi į naujus meno kūrinius.

Meno festivalis "Mėlynoji juosta"

Per architekto Vlado Balsio meno akciją „K l onė miš o ta eliu“ žmonės, skubantys miško takeliu link jūros, atsidurs nematomame miške. „Nematomu mišku virtusi erdvė taps vieta, kurioje žmonės galės trumpam sustoti, pamiršti, kur skuba ir pasiklysti“, ‒ juokauja menininkas.

Henrikas Riškus, gyvenęs Klaipėdoje, Braitone, Berlyne, dirba skirtingomis medijomis ir jungia estetiką su chaosu. H. Riškus kuria vizualius dizaino sprendimus erdvėms. Festivalyje išvysite piešinį „Bangų raštai“.

Meno festivalis "Mėlynoji juosta"

Režisierius ir aktorius Benas Šarka tęs eksperimentus tradiciniais teatrinės raiškos elementais juos dekonstruodamas. Performanse centrine figūra tampa fizinis aktoriaus kūnas, kuris pasižymi atviru santykiu su „scenos“ objektais ir kartu su žiūrovais.

Tapytojai Rolandas Marčius ir Raimondas Daukša festivalio žiūrovams pristatys erdvinius kūrinius. R. Marčiaus skulptūra „Gultai“ priims pailsėti, o R. Daukšos skulptūra „Koridorius“ leis nepasiklysti nematomu tapusiame miške.

Persikėlus į Klaipėdą, festivalį užbaigs fotografų Remigijaus Treigio ir Gintauto Trimako paroda galerijoje „si:said“. Ekspozicija veiks iki rugpjūčio 5 dienos. Visi renginiai nemokami.

Meno festivalis "Mėlynoji juosta"
Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją