Pagrindinis šventės koncertas vyks birželio 12 dieną Vasaros koncertų estradoje. Į jį žada susirinkti 250 meno kolektyvų – per 7000 dalyvių – iš visos Lietuvos.

„Dainų šventėje pasirodys įvairiausių meno žanrų atstovai: chorai, etnografiniai ir folkloriniai ansambliai, liaudies instrumentų orkestrai, šokėjai. Renginys išsiskirs ir tuo, kad ketiname atgaivinti pučiamųjų instrumentų orkestrų tradicijas – koncertuos kolektyvai iš Vakarų Lietuvos miestų. Taigi laukiame gražios dainų šventės, kur visi jos dalyviai – dainininkai, šokėjai, orkestrantai – įsilies į Lietuvos muzikinę kultūrą, parodys individualų, savitą braižą, patys gaus įkvėpimo, pritrauks daugiau muzikos ir meno gerbėjų“, – pasakojo šventės meno vadovas ir direktorius doc. Algirdas Šumskis.

Lietuvos vakarų krašto dainų šventės tikslas – per lietuvišką dainą ir muziką ugdyti jaunąją kartą ir visus Lietuvos piliečius, skatinti meilę ir pagarbą Lietuvai, jos praeičiai, žmonėms, kultūrai, tęsti chorinio dainavimo ir dainų švenčių tradicijas. Rengėjus ir dalyvius įkvepia šventės motto – Vydūno žodžiai: „Dainoje – tautos dvasia“.

Dainų šventės rengėjai yra Klaipėdos miesto chorinė bendrija „Aukuras“ kartu su Klaipėdos miesto savivaldybe, Lietuvos liaudies kultūros centru, Lietuvos chorų sąjunga.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI