Pasirodo, kruopščiai apgalvotą apiplėšimo operaciją vykdė iš miuziklo „Boni ir Klaidas“ pasprukę ginkluoti ir labai rimtai nusiteikę personažai. Senoviniu juodu automobiliu atriedėję gangsteriai planavo nusiaubti 30-ąjį, jubiliejinį sezoną pradedantį muzikinį teatrą. Po susišaudymo su policija plėšikai buvo sulaikyti, o lengviau atsikvėpę teatro gynėjai galėjo pristatyti prasidedantį sezoną ir jo nešamas naujienas.

Naujas teatro sezonas intriguoja šūkiu „Pažįstamas – naujas“, kuriuo publika masinama atidžiai įsižiūrėti į uostamiesčio kultūriniame žemėlapyje konstanta tapusį muzikinį teatrą ir jo žmones.
„Artėja teatro 30-asis jubiliejus, jo proga norėjosi pakviesti publiką susipažinti su teatru iš naujo – juk jo didžiulį kolektyvą sudaro daugybė žmonių su unikaliomis istorijomis, jas išgirdus teatrą galima atrasti naujai – netikėtomis briaunomis ir spalvomis -, sakė teatro vadovas Jonas Sakalauskas, – taip pat norime ir patys pažvelgti į save naujai, pamatyti, kokie esame ir kokiais galime būti. Taip norime parodyti, kad einame į naują startą, naują muzikinio teatro epochą, kurioje sieksime europinės kokybės.“

„Pažįstamų – naujų“ teatro žmonių reklaminiu įvaizdžiu jubiliejinio sezono metu rūpinsis garsios stilistės Asta Valentaitė bei Olga Filatova.

Klaipėdos valstybinis muzikinis teatras

30 sezonas margas įvairių žanrų spektakliais įvairaus amžiaus muzikinio teatro gerbėjams, koncertais ir talentingais svečiais iš užsienio šalių. Ruduo prasidės stilinguoju Frank Wildhorn miuziklu „Boni ir Klaidas“, nukeliančiu į didžiosios depresijos kamuojamą JAV, kur vystėsi visą to meto vakarų pasaulį apskriejusi dviejų įsimylėjusių plėšikų istorija.

Rudenį muzikinio teatro publikai bus pristatytos net trys premjeros. Rugsėjo 25 d. įvyks pirmoji. Tai muzikinis spektaklis vaikams – „Pasaka be pavadinimo“. Pasaką režisavo Eglė Miškinytė, libreto autorius Virgis Pupšys, o muziką kūrė Nijolė Sinkevičiūtė. „Tai pasaka apie tikrą draugystę ir bendrystę, pirštų ir pirštinių kalba – apie kumštį, bet joje daug linijų, kurios svarbios kalbantis su vaikais“, pasakojo E. Miškinytė. Antroji premjera kvies lapkričio pradžioje – baleto šokėjas ir Andželikos Cholinos trupės narys Donatas Bakėjus Klaipėdos muzikiniame teatre kurs šokio spektaklį visai šeimai „Ten, kur gyvena pabaisos“.

Klaipėdos valstybinis muzikinis teatras

Lapkričio pabaigoje teatro lankytojams bus pristatyta jubiliejinio repertuaro pažiba – Piotro Čaikovskio opera „Jolanta“ – paskutinioji šio iškilaus kompozitoriaus opera, rašyta kūrybinės brandos viršūnėje. Spektaklį režisuos Raimundas Banionis, o ją statant bendradarbiaujama su pasauline solistų vadybos agentūra „IMG Artists“. Šios agentūros paslaugomis naudojasi tokie žinomi teatrai kaip „La Scala“ ar „Metropoliten Opera“. Iš jos talentų banko atrinkti solistai dainuos kartu su Klaipėdos muzikinio teatro solistais. Vienas iš premjerinių „Jolantos“ spektaklių lapkričio 29 dieną viešės ir Rusų dramos teatre Vilniuje.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (9)