Ypatingi koncerto svečiai – Manfredo Kraemeris (barokinis smuikas), Rodrigo Calveyra (išilginės fleitos), Juanas Manuelis Quintana (viola da gamba) ir Leonardo Garcia Alarconas (klavesinas) – gros J. S. Bacho muziką istorinių instrumentų kopijomis ir pasiūlys naujas jo gerai žinomų kūrinių (daugiausia sonatų ir triosonatų) instrumentuotes, kaip tai mėgo daryti pats kompozitorius, rašydamas savo ir kitų autorių kompozicijų aranžuotes įvairiems instrumentams. Muzikos meistrai atvyko į Vilnių ansamblio „Canto Fiorito“ kvietimu, o galimybę jų klausytis dovanoja koncerto rengėjas LDK valdovų rūmai ir rėmėjas Vokietijos Federacinės Respublikos ambasada Vilniuje.

Barokinio smuiko meistras M. Kraemeris yra „Concerto Köln“ įkūrėjas ir mitinio ansamblio „Musica Antiqua Köln“ narys. Daugiau nei 20 metų M. Kraemeris groja pirmuoju smuiku legendinio Jordi Savallio orkestre ir yra jo dešinioji ranka. Jis vadovauja vienam ryškiausių senosios muzikos ansamblių „The Rare Fruit Council“. Barselonos muzikos akademijoje jis dirba barokinio smuiko dėstytoju.

J. M. Quintanos įrašytos J. S. Bacho ir Marino Marais sonatos ir siuitos violai da gambai senosios muzikos pasaulyje laikomos meninio meistriškumo etalonu. J. M. Quintana groja pirmąja viola da gamba dirigento René Jacobso vadovaujamame orkestre, jis taip pat buvo dirigento Marco Minkowskio asistentas bei pats dirigavo keleto baroko operų pastatymuose Argentinoje ir Europoje.

L. García Alarconas yra Ženevos muzikos akademijos „maestro di cembalo“. Jis yra garsus klavesinininkas ir vargonininkas, puikiai įvaldęs improvizacijos meną. L. G. Alarconass vadovauja vienam garsiausių šių dienų senosios muzikos anasamblių „Capella Mediterranea“ – su šiuo kolektyvu jis nuolat dalyvauja svarbiausiuose senosios muzikos festivaliuose, taip pat stato baroko operas Paryžiaus, Aix en Provence, Amsterdamo, Ženevos ir kt. operos teatruose. L. G. Alarconas dažnai kviečiamas diriguoti Berlyno filharmonijos orkestrui ir Amsterdamo „Concertgebouw“ orkestrui.

R. Calveyra yra vienas žymiausių savo kartos išilginės fleitos atlikėjų. Jis aktyviai bendradarbiauja su įvairiais senosios muzikos ansambliais visoje Europoje, vadovauja Vilniuje įsikūrusiam tarptautiniam senosios muzikos ansambliui „Canto Fiorito“, padėdamas puoselėti senosios muzikos atlikimo tradicijas Lietuvoje.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją