Įrašant plokštelę, dar dalyvavo solistai iš Lietuvos, – Viktorija Miškūnaitė (sopranas), Liudas Mikalauskas (bosas), Andrius Apšega (baritonas) ir Kauno valstybinis choras (meno vadovas ir vyriausiasis dirigentas Petras Bingelis). Dirigavo Kauno miesto simfoninio orkestro vyriausiasis dirigentas Constantine'as Orbelianas.

Plokštelė pavadinimą „pasiskolino“ iš Gaetano Donizetti operos „Rita“, kur vienas pagrindinių veikėjų Beppe atlieka ariją „Alegro io son, come un fringuel“. Solistas L. Brownlee čia pateikė rinkinį „Allegro io son“ (muzika – Vincenzo Bellini ir G. Donizetti), kuris tarsi patvirtina dramaturgo Aleco Guinesso apibrėžimą: „nuostabus, poliruoto sidabro, tenoro balsas“.

Vienas tituluočiausių Amerikos dainininkų L. Brownlee organišką operų atlikimą be priekaištų derina su didžiausiu technikos tobulėjimu. Tai – menininkas, teisėtai nusipelnęs kiekvieno garbės apdovanojimo, kurių iki šiol nemažai yra susilaukęs.

Vertintojų teigimu, puikiai įrašyta, nepriekaištingai „Delos“ įrašų kompanijos apipavidalinta kompaktinė plokštelė pasižymi precižiškais muzikos garsais, išskiriančiais ją iš daugybės kitų.

L. Brownlee visa savo talento jėga sužibėjo Vašingtono operos, Metropoliteno operos bei kituose garsiausiuose teatruose, atkreipdamas dėmesį ne tik į lengvumą, bet apdovanojimų vertus vaidybos įgūdžius. Subtilaus žavesio kupinas ir kitų kūrinių skambesys, amerikiečio atliekamas kartu su V. Miškūnaite, A. Apšega ir L. Mikalausku.

Plokštelė pristatoma „Delos“, „Naxos Direct“, „Amazon“ (JAV) ir didžiausiose muzikos leidybos bei platinimo vietose.

O Kauno miesto simfoninis orkestras, anot jo vadovo Algimanto Treikausko, jau pasirengęs naujam atsakingam kūrybiniam procesui. Kauno valstybinėje filharmonijoje, drauge su vienu žymiausių amerikiečių tenoru – Niujorko „Metropolitan opera“ solistu Johnu Osbornu – orkestras įrašinės populiariausius klasikos kūrinius iš Gioacchino Rossini, Hectoro Berliozo, G. Donizetti ir Giuseppe Verdi operų.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (5)