Kauno miesto tarybos nariai vienbalsiai pritarė, kad R. Varnaitė – Eidukaitienė taptų 24-ąja laikinosios sostinės garbės piliete.

„Šis apdovanojimas man daug reiškia. Nežinojau, kad gausiu tokį apdovanojimą, o apie sužinojau tik tuomet, kai tam pritarė miesto taryba. Malonu, kad vertina, jaučiuosi reikalinga. Smagu, kad žmonės atkreipia dėmesį. Aktoriaus toks darbas – jis visada nori būti matomas. Nori būti matomas scenoje ir gyvenime. Tapti tokio didelio miesto garbės piliečiu – didelė dovana. Tik nežinau, ar aš nusipelniau tokios garbės“, - kuklinosi aktorė.

Gera nuotaika trykštanti R. Varnaitė – Eidukaitienė neslepia esanti optimistė.

„Visada galvoju, kad bus gerai. Ir džiaugiuosi, kad Lietuva laisva, kad mes kuriame, dirbame. Ačiū Dievui viskas gerai. O kad tavo amžius bėga – taip jau surėdyta, nieko nepadarysi“, - šypsosi garsi aktorė.

R. Varnaitė – Eidukaitienė gegužės mėnesį minės 60-ąjį veiklos jubiliejų, o scenoje dirba iki šiol.

„Kai pakviečia televizija tai malonu, o dabar, kai jau esu pensininkė, gavau tikrą darbą Jono Jurašo spektaklyje „Antigonė Sibire“, - sako artistė.

Paklausta, kuris apdovanojimas jai svarbiausias, aktorė teigia jų nesureikšminanti.

„Juk ne apdovanojimuose esm ė. Svarbu, kad dar gali dirbti, kad dar gali būti naudingas visuomenei. Ir sveikata palyginus nebloga“, - teigė dvi dukras užauginusi R. Varnaitė – Eidukaitienė.

Nors scenoje praleido daugiau nei pusšimtį metų aktorė susimąsto, ar jau spėjo įvykdyti visus sau keltus reikalavimus.

„Labai sunku pasakyti, nes teatre yra toks aktoriaus stovis, kad visada laukia naujų darbų. Turėjau (vaidmenų - DELFI), visada buvau užimta. Ačiū Dievui, kad ir dabar dar turiu vaidmenį ir žinau, kad dirbu teatre. (...). O didžiausia dovana – dirbti tėvynėje“, - sako R. Varnaitė – Eidukaitienė, sukūrusi per pusšimtį įvairių vaidmenų.

Nuo 1991 m. pradžios Kauno garbės piliečiais buvo paskelbti 23 asmenys: Juozas Urbšys, Viktoras Kuprevičius, Vytautas Landsbergis-Žemkalnis, Mykolas Žilinskas, Vincentas Sladkevičius, Vytautas Landsbergis, Stasys Lozoraitis, Sigitas Tamkevičius, Bernardas Brazdžionis, Algirdas Šocikas, Arvydas Sabonis, Eduardas (Edvardas) Viskanta, Liudas Dambrauskas, Ričardas Mikutavičius, Juozas Grušas, Vladas Garastas, Rimantas Ruzas, Rūta Staliliūnaitė, Juozas Blužas, Aleksandras Kwasnewskis, Valdas Adamkus, Petras Bingelis ir Eugenijus Miliūnas.

Kauno miesto garbės piliečio vardas suteikiamas už aktyvų Kauno miesto vardo garsinimą Lietuvoje ir užsienyje savo darbais ir veikla meno, mokslo, kultūros, sporto, visuomeninėje ar kitose srityse, taip pat už svarų indėlį kuriant Kauno miesto gyventojų kultūrinę, ekonominę, socialinę bei dvasinę gerovę.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją