Meno ir galerijų mylėtojams siūloma unikali proga visiškai nemokamai aplankyti net 17 meno erdvių su specialiai renginiui paruoštomis ekspozicijomis visame mieste. Ši idėja gimė iš šiuolaikinio meno galerijos „POST” iniciatyvos, kurią įkvėpė šio renginio pavyzdžiai iš Berlyno, Vienos, Čikagos, Varšuvos, Meksiko, Atėnų, Barselonos, Budapešo, Dublino. Tokio pobūdžio renginys tiek Lietuvoje, tiek Baltijos šalyse organizuojamas pirmą kartą.

Per 49 valandas galerijų savaitgalio svečiams bus pasiūlyta 18 skirtingo formato renginių: Fotografijos, tapybos, skulptūros, grafikos darbų parodos, šviesų, garso ir video instaliacijos, edukacinės programos, ekskursijos su ekspozicijų kuratoriais. Renginio dalyviai turės visas galimybes susipažinti su įvairiomis parodomis bei susitikti su jų autoriais.

„Idėja pirmiesiems Baltijos šalyse ir Kaune surengti galerijų savaitgalį kilo dar prieš porą metų su kolegomis besilankant Berlyne. Nuo pat 2015 metų pabaigos vyko organizaciniai darbai kartu su Kauno fotografijos galerija ir projektų erdve „Kabinetas“. Sudarėme komandą ir labai džiaugiamės, kad Kaunui dovanojame išties kokybišką, stiprų ir besiplečiantį renginį, kurį planuojame rengti kasmet. Šis projektas apjungia kultūros vadybininkus, galerijų atstovus, kuratorius ir menininkus, gimsta puiki platforma bendradarbiavimui ir tarpusavio ryšių vystymui. Tikimės, kad Kauno miesto savivaldybė neliks abejinga mūsų projektui ir bus suinteresuota stiprinti savivaldybės ir kultūros atstovų bendradarbiavimą.“,- specialiai DELFI pasakojo projekto iniciatorius ir galerijos „POST“ direktorius Andrius Pukis.

A. Pukis vos prieš keletą savaičių viešėjo Meksike, kur susitiko ir dalinosi patirtimis su šio miesto „Gallery Weekend“ organizatoriais, kurie šiais metais rengia jau ketvirtą tokio pobūdžio renginį. Projekto „Gallery Weekend Kaunas 2016“ organizatoriai žada išties puikų kultūrinį savaitgalį, kuriame kiekvienas meno mylėtojas atras sau patinkančias ekspozicijas, o miestiečiams, kuriems menas nėra toks aktualus siūlo atrasti Kauno galerijas ir netikėtas meno erdves.

„Gallery Weekend Kaunas 2016“ oficialus atidarymas įvyks gegužės 13 dieną, 18 valandą, Kauno fotografijos galerijoje. Atidarymo metu susirinkę renginio svečiai bus supažindinti su visu galerijų savaitgalio maršrutu, o renginio organizatoriai kvies aplankyti net 17 skirtingų meno erdvių visame mieste. Šeštadienio vakarą renginio svečiai galės mėgautis galerijų savaitgalio dūzgėmis kartu su elektroninės muzikos ir vizualinio meno grupės „Bionics“ pasirodymu.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (6)