Kandidatų į prestižines „Grammy“ statulėles penketukai paskelbti antradienio popietę. 59-oji „Grammy“ ceremonija, laikoma vienu svarbiausių muzikos pasaulio renginių, bus surengta 2017-ųjų vasario 12-ąją.

Tarp pretendentų į džiazo muzikos „Grammy“ – ir balandžio 25-ąją Vilniaus salėje „Compensa“ dainuosiantis Gregory Porteris. Ketvirtasis dainininko albumas „Take Me To The Alley“ pretenduoja į „Grammy“ apdovanojimą geriausio vokalinio džiazo albumo kategorijoje.

Toje pačioje kategorijoje Gregory Porteris triumfavo 2014-aisiais – tada pelnė „Grammy“ už albumą „Liquid Spirit“. Iš viso šis dainininkas per gana neilgą savo karjerą tarp „Grammy“ nominantų atsiduria jau ketvirtą sykį.

Gregory Porterio konkurentai šįkart – atlikėjų Rene Marie, Branfordo Marsalio kvarteto (su „Kaunas Jazz“ viešėjusiu Kurtu Ellingu), Catherine Russell ir Tierney Sutton grupės albumai.

Beje, džiazo „Grammy“ kategorijose šmėžuoja ir daugiau „Kaunas Jazz“ koncertavusių atlikėjų vardų – į apdovanojimus pretenduoja 1995-aisiais festivalyje grojusio Johno Scofieldo, 1999-aisiais Kaune viešėjusių Peterio Erskine'o ir Bobo Mintzerio, 2005-aisiais festivalyje muzikavusio Joshuos Redmano įrašai.

„Tai, kad Gregory Porteris vėl pretenduoja į vieną svarbiausių muzikos apdovanojimų, tik primena, kad vienu geriausių pasaulio džiazo dainininkų jis vadinamas pagrįstai.

Džiugu, kad tai pastebi ir Lietuvos žiūrovai. Iki koncerto Vilniuje liko daugiau nei keturi mėnesiai, o į jį jau išpirkta daugiau nei pusė bilietų. Tokiais tempais bilietų neliks dar gerokai iki renginio“, – neabejoja „Kaunas Jazz“ meno vadovė Indrė Jučaitė.

Įspūdingų pasirodymų ir pripažinimo kupinus metus turėjęs Gregory Porteris šiuo metu mėgaujasi atostogomis, tačiau jau kitų metų sausį grįš į koncertų sales, o balandį pradės turą per Europą. Lietuva, kurios publiką dainininkas spėjo pamilti ankstesnių dviejų viešnagių Kaune metu, bus viena pirmųjų šių gastrolių stotelių.

Vainikuodamas jam itin sėkmingus 2016-uosius, prieš porą savaičių Gregory Porteris išleido ir Berlyne įrašytą koncertinį vaizdo ir garso albumą „Live In Berlin“, puikiai atskleidžiantį jo talentą ir meistriškumą scenoje.

Kaip jau skelbta anksčiau, 2017-ųjų „Kaunas Jazz“ viešės balandžio 30-ąją Kauno „Žalgirio“ arenoje pasirodymą surengsianti žymi JAV vokalistė Dianne Reeves, taip pat – keliuose šalies miestuose koncertuosiantis Vokietijos gitaristas ir dainininkas Torstenas Goodsas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)