Štai kaip jis prisimena savo senelį: „Senelis mėgo stiprią kavą, 20 kaktusų ir kalytę, su kuria kalbėdavosi ir ją išmokė gerti taurelę konjako ir rūkyt cigaretes.“

Prieškario temą pratęs Virginijaus Savukyno pokalbis su garsiu istoriku Algimantu Kasparavičiumi apie Antano Smetonos vaidmenį. Bus atskleista, kas pirmasis suformavo mintį apie A. Smetonos pabėgimą.

„Kazys Bizauskas paskambina birželio 16-os ryte į Rusijos ambasadą iš Vyriausybės ir Nikolajui Pozniakovui praneša žinią, kad prezidentas pabėgo, Lietuva be valdžios, reikės formuoti naują valdžią. Toks mūsų vicepremjero elgesys net Pozniakovą nustebino“, – pasakos mažai žinomas detales A. Kasparavičius.

Laidoje taip pat paaiškės, kaip pergalė prie Oršos padėjo Vilniaus stačiatikiams ir už ką vilniečiai turi būti dėkingi Konstantinui Ostrogiškiui.

Istorijos detektyvai“ su Virginijumi Savukynu – šį šeštadienį 13.00 val. per LRT televiziją.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (5)