Oponuodama populistinei griovimo-statymo praktikai ir konservatyviam tradicionalizmui, vyraujantiems įamžinant kolektyvinę atmintį Lietuvoje, Kauno bienalė skatins kitokias, šiuolaikiškas, konceptualias paminklinimo idėjas ir strategijas.

Kauno bienalės paroda šį kartą vyks miesto viešosiose erdvėse. 11-osios bienalės kuratorė menininkė ir rašytoja Paulina Pukytė pakvietė menininkus iš Lietuvos, Vokietijos, Slovėnijos, Didžiosios Britanijos, Japonijos, Olandijos, Pietų Afrikos ir Lenkijos kurti specialiai Kauno miestui.

Paulina Pukytė

Mieste pasklidusią ekspoziciją lydės trys parodos Kauno paveikslų galerijoje. „Ateini ar išeini“ (kuratorė Laima Kreivytė) sieks parodyti, ką Lietuvos menininkai veikė su esamais, buvusiais ir galimais paminklais per pastaruosius porą dešimtmečių.

„Iš ko padaryti paminklai“ (kuratorius Udis Edelmanas) pateiks įvairių šalių menininkų videofilmų apie paminklus kolekciją.

Taip pat pirmą kartą Lietuvoje bus rodomas Sophie Calle, vienos žinomiausių ir svarbiausių šiuo metu kuriančių konceptualių menininkių, kūrinys.

Rugsėjo 16-17 dienomis vyks viešos paskaitos ir diskusijos paminklo tema (kuratorė dr. Rasa Antanavičiūtė), kuriose pakviesti dalyvauti žymūs menininkai ir teoretikai, tarp jų James E. Youngas, Jochenas Gerzas, Horstas Hoheiselis ir kiti.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją