Jonukas ir Gretutė užaugo ir pabėgo iš namų. E. Humperdincko operoje „Jonas ir Greta“ Vilnius City Opera pasakoja į savarankišką gyvenimą išeinančių šiuolaikinių jaunuolių istoriją. Rugsėjo 25, 27, 28 d.

Vilniaus kongresų rūmuose pristatomą operą kuria jaunoji Vilnius City Operos karta. Režisierius - roko operoje, „VCO Rock“ debiutavęs Dalios Ibelhauptaitės mokinys Gediminas Šeduikis, dirigentas - maestro Gintaro Rinkevičiaus mokinys Ričardas Šumila, kostiumus kuria „Dior“ ir „Céline“ mados namuose debiutavusi jaunoji lietuvių dizainerė Eglė Čekanavičiūtė.

„Fotosesijos idėja paprasta: namus paliekančiu Jonu ir Greta gali būti bet kuris iš mūsų. Juk kiekvienas, ilgam likęs vienas, ar gavęs didelę sąskaitą už šildymą atsimena, ką reiškia išeiti iš tėvų namų. Tuo pačiu, atėjus į geros muzikos festivalį gali ir vėl pasijausti paaugliu. Į fotosesijos procesą, kaip ir „Jono ir Gretos“ operos pastatymą, beveik nesikišame ir leidžiame dirbti talentingiausiam Lietuvos jaunimui“,- sakė Vilnius City Opera meno vadovė Dalia Ibelhauptaitė.

„Jono ir Gretos“ stendas „Loftas Fest 2014“ veiks visomis festivalio dienomis: penktadienį ir šeštadienį nuo 19 iki 24 valandos nemokamoje festivalio zonoje. Originaliausių idėjų autoriai gaus bilietus į Vilnius City Opera premjerą „Jonas ir Greta“. Taip pat laimingieji bus traukiami burtų keliu, pagal „Facebook“ vartotojų palaikymą, o papildomi šansai lauks besifotografuojančių tikrų Jonų ir Gretų.

Visos nuotraukos iškart po audringo savaitgalio, pirmadienį, rugsėjo 8 dieną, atsidurs Vilnius City Opera „Facebook“ galerijoje. Norint dalyvauti konkurse ir laimėti bilietus į šiuolaikinę operą, reikia surasti save ir „užtaginti“ galerijos nuotraukose.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (8)