„Džiaugiamės, kad šiemet konkurse sulaukėme dalyvių iš daugiau kaip 30 miestų ir miestelių. Viliamės, kad šis konkursas ne tik sudarys galimybių jaunųjų talentų saviraiškai bei gebėjimų ugdymui, bet ir paskatins kultūros sklaidą regionuose“,- teigia Balio Dvariono konkursų organizavimo komiteto koordinatorius Justas Dvarionas.

Būtent dėl plačios dalyvių geografijos konkurso finalinis etapas šiemet vyks ne sostinėje. Dėl laureatų saviraiškos kategorijoje vardo vasario 5-7 dienomis jaunieji muzikantai varžysis Klaipėdoje, o profesinio rengimo kategorijos finalinis turas vyks vasario 12-14 dienomis Kaune.

Priklausomai nuo amžiaus grupės, kurioje varžosi, konkurso dalyviai finaliniame etape turės mintinai atlikti iki 30 minučių trukmės programą, sudarytą iš baroko ir klasicizmo epochų, romantinio laikotarpio bei šiuolaikinių kūrinių ir kompozitoriaus Balio Dvariono pjesių. Laureatus rinks iš garsių šalies muzikantų ir muzikos pedagogų suburtos komisijos.

„Viliamės, jog faktas, kad geriausiai pasirodę jaunieji pianistai ir smuikininkai bus pakviesti dalyvauti šių metų balandžio 23-30 dienomis Vilniuje vyksiančiame jubiliejiniame dešimtajame Tarptautiniame Balio Dvariono konkurse, paskatins konkurso dalyvius maksimaliai atskleisti savo gabumus“,- sako Justas Dvarionas.

Beje, Nacionalinio konkurso laureatų atliekamus kūrinius galės išgirsti kiekvienas norintis nemokamuose finaliniuose koncertuose, kurie vyks vasario 7 d., nuo 15 val., Klaipėdos koncertų salėje (Šaulių g. 36) ir vasario 14 d., nuo 17 val., Kauno Vytauto Didžiojo Universiteto Muzikos Akademijos koncertų salėje (V.Čepinskio g. 5).

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)