Paroda unikali tuo, kad kuruojant ją pirmą kartą Lietuvoje pasitelktas el. dienoraštis, suteikiantis galimybę didžiąją kuravimo proceso dalį matyti viešai ir jame dalyvauti, taip atskleidžiant dažnai paslaptingą ir neskaidrią komunikaciją tarp menininkų ir kuratorių, rašoma pranešime spaudai.

3xpozicija.lt bendruomenė ieško naujų būdų ir erdvių pristatyti jaunų menininkų kūrybą Lietuvoje, kadangi jiems institucinėse meno erdvėse praktiškai nelieka vietos, išskyrus vieną kitą griežtai kuruojamą, t.y.kontroliuojamą, parodą.

Projekto iniciatoriai Vytautas Michelkevičius ir Tadas Šarūnas teigia, kad parodos paantraštė „Postfotografinės būsenos šiuolaikiniame mene“ nurodo į projekto tikslą komentuoti ir kvestionuoti tradicinę fotografiją bei su ja susijusias meno institucijas.

Parodos dalyviai savo kūryboje pasitelkia naujas postfotografines meno kūrimo strategijas, kalbėdami apie fotografiją per garsą, tekstą, instaliacijas ir videoprojekcijas. Jauni menininkai ieško atsakymo į klausimą, kaip keičiasi fotografijos statusas šiuolaikinio meno kontekste: ar nenumaldomai artėja jos pabaiga ir išnykimas, ar, priešingai, ji klesti ir įsikūnija į kitas formas.

Komentarai kaip pavadinimo dalis siejasi ir su tuo, kad pati paroda išsivystė iš komentarų ir diskusijų internete.

Paroda vyks iki lapkričio 11 dienos.

Pirmojoje 3xpozicija.lt parodoje dalyvauja Akvilė Anglickaitė, Arturas Bumšteinas, Tomas Čiučelis, Gintaras Didžiapetris, Lina Kynaitė, Edgaras Marozas, Lina Miklaševičiūtė ir Robertas Narkus. Ji rengiama kartu su Lietuvos fotomenininkų sąjunga, Vilniaus miesto savivaldybe ir viešąja įstaiga „Mene“.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją