Daugiau kaip 30 metų J. Leitaitė džiugina savo muzikalumu klausytojus, ieško naujų, jos sielai artimų kūrinių. Prabėgus laikui keičiasi ir jau dainuotų kūrinių atlikimas. Jauki, graži, pilna nepakartojamos auros Taikomosios dailės muziejaus salė padės sukurti gerą, įsimintiną nuotaiką.

Solistei talkins jautrus, talentingas pianistas Jurijus Suchanovas, dirbantis Lietuvos muzikos ir teatro akademijoje koncertmeisteriu. Taip pat smuikininkė Paulina Daukšytė, šiemet baigusi smuiko specialybę Kauno Vytauto Didžiojo universitete. Paulina dažnai talkina dainininkei, kartu koncertuoja visoje Lietuvoje ir keliauja į užsienio šalis.

Lietuvos muzikos ir teatro akademijos studentė Eglė Stundžiaitė, besimokanti J. Leitaitės kamerinio dainavimo klasėje, jau dabar pasižymi nepaprastu muzikalumu ir balso grožiu, dažnai koncertuoja Lietuvoje – dar viena šio koncerto puošmena.

Skambės Franzo Schuberto, Michelio Legrand‘o, Algimanto Bražinsko, Zitos Bružaitės, Vidmanto Bartulio, Marko Minkovo, Aleksandro Vertinskio, Luiso Bakalovo dainos, Fryderyko Chopino, Fausto Latėno, Johno Williamso Viljamso kūriniai.

Dainininkė J. Leitaitė nestokoja kūrybinių sumanymų, rengia įvairias programas, jos balsas skamba Lietuvos bažnyčiose, mažuose miesteliuose, festivaliuose. Solistė yra paruošusi programą „Geto dainos“, kurią atliks Anykščiuose, Joniškyje, taip pat Londone. Rudenį J. Leitaitės laukia koncertinė kelionė į JAV, o gruodį jos balsas skambės per kalėdinį koncertą Vatikane.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (30)