Išskirtiniame interviu naujienų portalui DELFI M. Marti papasakojo apie draugystę su Nomeda, Rusijos žiniasklaidos prieš daug metų poruotu bičiuliu Nikolajumi Baskovu, gyvenimą garsioje Caballe šeimoje ir balso pokyčius sulaukus dukros.

- Pirmą kartą lankėtės Lietuvoje 1997, kai koncertavote su savo mama Montserrat Caballe. Ką ryškiausiai prisimenate iš pirmosios kelionės mūsų šalyje?

- Prisimenu Vilnių labai gerai. Šis miestas man sukelia tik pačius šilčiausius jausmus. Su mama koncertavome toje pačioje Nacionalinėje filharmonijoje, kur ir šį šeštadienį surengsime pasirodymą su Nomeda. Jūsų sostinės publika man visada buvo labai svetinga.

- Čia taip pat lankėtės ir 2008 su Nikolajumi Baskovu. Lietuvoje, kaip ir kitose šalyse, surengėte didžiulio pasisekimo sulaukusį koncertinį turą. Ar vis dar dainuojate su šiuo Rusijos solistu?

- Nikolajus man yra kaip brolis. Muzikos brolis. Mes iki šiol kartu sėkmingai koncertuojame. Jis yra nuostabus partneris ir savo srities profesionalas.

- Per savo karjerą turėjote labai daug scenos partnerių. Tarp jų koncertavote ir su savo mama. Kaip renkatės solistus? Galbūt buvo atvejų, kai atsisakėte su kuo nors ar kur nors koncertuoti?

- Niekada neatsisakau dainuoti su naujais partneriais. Visada nuostabu dalintis muzika ir skirtinga patirtimi.

- Šį šeštadienį, kaip jau minėjote, koncertuosite su Nomeda Kazlaus. Lietuvoje operos gerbėjai tokių viešnių sulaukia retai. Ypatingai kalėdiniu laikotarpiu. Kam turėtume būti dėkingi už jūsų vizitą? Turbūt jūsų apsilankymo priežastis yra ilgametė draugystė su Nomeda?

- Be jokių abejonių Nomeda yra pagrindinė priežastis, dėl kurios aš esu čia. Ji yra mano sesuo, mano šeimos dalis. Todėl jaučiu didelį malonumą galėdama sugrįžti į Vilnių.

- Ką bendro turi temperamentinga ispanė ir iš Šiaurės kilusi lietuvė?

- Manau, kad žmonės tiek iš Pietų, tiek iš Šiaurės vienodai dalinasi savo unikalia stiprybe.

- Jūsų mama Nomedai Kazlaus puoselėja ypatingai šiltus jausmus. Ir ji žavisi ne tik jos balsu...

- Taip, ji žavisi Nomeda kaip atlikėja. Tačiau kaip sako mano mama, atlikėjas nepadainuos tobulai, jei jis nebus geru žmogumi. O Nomeda yra nuostabus žmogus.

- Kai kurie garsių atlikėjų, aktorių, gydytojų, advokatų vaikai iš principo renkasi visiškai kitokias profesijas nei jų tėvai. Taip pat iš gimdytojų išdidžiai nepriima jokios finansinės pagalbos. Pavyzdžiui, kai į Lietuvą savo privačiu lėktuvu skrido Stingas, jo sūnus su savo grupe, kuri apšildė jo koncertą, važiavo per Europą autobusiuku. Ar jūs taip pat buvote maištinga siela?

- Man pasisekė, kad galėjau gyventi šalia tokios profesijos atstovų nuo pat vaikystės. Manau, kad būtų kvaila kovoti prieš savo prigimtį. Jei esi žmogus, mokantis jausti žemę po kojomis, tuomet gali skraidyti su savo šeimos privačiu lėktuvu „La Caballe“ ir dėl to nesijausti išskirtiniu.

- Kiek žinau, anksčiau norėjote būti baleto artiste, ne operos atlikėja (tačiau dėl traumos ji pakeitė baleto studijas į dainavimą, - aut. past.). Ar tikite likimu ir tuo, kad negalima išvengti savo lemties?

Tikiu likimu. Tačiau labiausiai tikiu sunkiu kasdieniniu darbu. Žinoma, gyvenimas visada moka nustebinti, todėl labai svarbu vertinti jo siunčiamas galimybes.

- Prisipažinkite nuoširdžiai, buvo šiek tiek lengviau, ar šiek tiek sunkiau pradėti muzikinę karjerą dėl to, kad esate pasaulinio garso operos solistės dukra?

- Galbūt tai buvo sunkiau publikai nei man.

- Kai kurios operos solistės ir atlikėjos sako, kad po gimdymo pasikeičia jų balsas. Ar jūs taip pat išgyvenote šiuos pasikeitimus?

- Taip, tai tiesa. Mano balsas po gimdymo tapo daug brandesniu ir stipresniu.

- Jūsų dukrytei Danielai dabar ketveri. Ji paveldėjo stiprius muzikinius genus: močiutė yra garsiausias pasaulio sopranas Montserrat Caballé, senelis tenoras Bernabé Martí, mama sopranas Montserrat Marti. Galbūt jau pastebėjote jos bundančius muzikinius talentus?

Taip, Daniela labai mėgsta muziką ir turi muzikinį talentą, puikią intonaciją ir gerą balsą. Kas žino...

- Tikiu, kad nėra paprasta būti pasaulinio garso atlikėja ir gera mama...

- Dirbu netoli namų. Todėl man nereikia praleisti daug laiko užsienyje. Tačiau jei tenka, visada būna labai sunku palikti dukrą.

- Atvykote į Lietuvą prieš pat Kalėdas. Ar jūsų šeima puoselėja šventiškas tradicijas? Ką šis metų laikotarpis jums reiškia?

- Praėjusią savaitę su vyru ir dukrele jau papuošėme kalėdinę eglutę. Tad namai jau papuošti šventėms, kurias mes sutinkame su mano ir vyro šeima. Tai mums magiškas laikas, kurį galime praleisti visi kartu.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (15)