“Tai buvo geras, pareigingas, ramus žmogus. Negėrė, nerūkė, mėgo skaityti eiles. Ir labai gražiai jas skaitydavo per TV3 serialo “Naisių vasara” aktorių susitikimus su gerbėjais. Žiūrovai mėgo jo personažą Algimantą. Trečiąjį serialo sezoną nusprendėme skirti V.Klimo atminimui”, - sako “Naisių vasaros” prodiuseris Povilas Skaisgirys.

“Filmavimo aikštelėje jis buvo absoliučiai pozityvus ir ramus. Labai taktiškas, mandagus žmogus, mus siejo draugiška partnerystė, - dėlioja žodžius V.Klimo kolega Aurimas Žvinys, “Naisių vasaroje” vaidinantis jo sūnų Pijų. - Valentinas buvo labai elegantiškas – tikro anglų džentelmeno kirpimo. Visada pedantiškai prisižiūrėjęs: jei marškiniai - tai nepriekaištingai išlyginti, jei barzdelė – tai preciziškai nukirpta, jei plaukai – tai tvarkingai sušukuoti. Be to, jis labai gerbė moteris: jei vyriškoje kompanijoje galėdavome palaidyti įvairių juokelių, tai prie moters Valentinas niekada nenusikeiks.”

Atsigręždamas atgal A.Žvinys pastebi, koks keistas buvo paskutinis jų atsisveikinimas: “Po filmavimo kolega Valerijus Jevsejevas pavežė mus į stotį. Pakeliui išėjo kalba apie šunis. Ir staiga Valentinas pradėjo pasakoti labai jausmingą, skaudžią istoriją apie savo šunį, kurį turėjo užmigdyti. Išgirdome nepaprastai jautrų, atvirą pasakojimą apie tai, kaip jam teko atsisveikinti su geriausiu draugu. Atvažiavome tyloje, išlipome, paspaudėme rankas... Toks keistas ir tylus buvo mūsų atsisveikinimas.”

“Labai gaila, kai išeina žmogus - visavertis ir pačiame jėgų žydėjime, - taria aktorius Rimantas Bagdzevičius, teatralą V. Klimą žinojęs senai, o kaip žmogų geriau jį pažinęs serialo filmavimo aikštelėje. - Mes gražiai praleidome laiką. Jis išties buvo džentelmenas. Ir turėjo labai gerą humoro jausmą. Kai žmogus yra atsakingas darbe ir dar jo humoro jausmas geras – tai puikus derinys. Su Valentinu buvo lengva dirbti.”

R.Bagdzevičius apgailestauja, kad šiemet jiems kartu neteko filmuotis ir prisimena neįprastą paskutinį susitikimą, verčiantį susimąstyti apie likimo siunčiamus ženklus: “Mudu keistai susitikome geležinkelio stotyje. Jis atvažiavo filmuotis iš Klaipėdos, o aš jau nusifilmavęs važiavau į Vilnių. Perone susitikome, šnektelėjome. Sakau, - na, tai pasimatysime, kai dirbsime, o jis sako, kad, ko gero, ir nebeturėsime bendrų scenų. Taip pranašingai pasakė ir nuėjo...”

Šį penktadienį lietuvių teatro, kino ir televizijos aktorius V.Klimas bus palydėtas į Lėbartų kapines. Karstas iš Klaipėdos muzikinio teatro išnešamas 12 valandą. Televizijos prodiuserių kompanija “Videometra” nuoširdžiai užjaučia aktoriaus artimuosius, draugus, bendražygius ir gedi kartu su visais.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją