V. Nasvytis mirė būdamas 88–erių. Jis kartu su broliu Algimantu Nasvyčiu suprojektavo sostinės viešbutį „Lietuva“,Nacionalinį dramos teatrą ir Lietuvos Parlamento rūmus. Taip pat broliai Nasvyčiai yra „Neringos“ viešbučio ir kavinės interjero Vilniuje, Centrinio pašto rekonstrukcijos, Naujo miesto centro dešiniajame Neries krante projektų autoriai.

V. Nasvytis yra apdovanotas Valstybės premija, Kultūros ministerijos garbės ženklu „Nešk savo šviesą ir tikėk“, Architektūros riterio apdovanojimu bei LDK Didžiojo kunigaikščio Gedimino ketvirtojo laipsnio ordinu.

Penktadienį užuojautą pareiškė ir Lietuvos Respublikos Prezidentė Dalia Grybauskaitė.

„Kūrybinis V. Nasvyčio palikimas kuria modernios Lietuvos architektūrinį veidą. V. Nasvyčio projektuose ypač svarbus buvo žmogus – net ir priespaudos metais jo suprojektuotose erdvėse jautėsi laisvės dvasia“, – rašoma Prezidentės užuojautoje.

Brolių Nasvyčių kūrybos pradžia sutapo su reikšmingu Lietuvos architektūros stilistikos kaitos ir lūžio laikotarpiu. Garsusis restoranas „Neringa“, centrinis paštas, viešbutis „Lietuva“, Seimo rūmai, Nepriklausomybės aikštė, Naujųjų Apaštalų bažnyčia, Baltasis tiltas su kavine ir rekreacine zona, Karaliaus Mindaugo paminklas, Vilniaus miesto centro detalaus planavimo ir užstatymo projekto galutinis variantas, meninis dainų švenčių apipavidalinimas – tai tik keli šių architektų projektuoti ir iki šiol vilniečių ir miesto svečių akis džiuginantys statiniai.

Daugiau apie brolių Nasvyčių darbus skaitykite čia.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (32)