Jau penktą kartą Lietuvą lankantį Rouge šią savaitę buvo galima išvysti ir lietuviškos „Eurovizijos“ užkulisiuose, kur jis atvyko palaikyti naujausio savo projekto: „Eurovizijos“ atrankose dalyvaujančio atlikėjo Alano Chošnau.

Visais 360 laipsnių gyvenimą supanti muzika

Pasak M. Lo Russo, jo santykis su muzika prasidėjo būtent nuo akordeono. Noras profesionaliai groti mylimu instrumentu virto muzikos studijomis, vėliau jas papildė dirigavimas, dainų žodžių bei muzikos kūryba, aranžuotės, galiausiai – kitų atlikėjų prodiusavimas. Šiuo metu M. Lo Russo taip pat dėsto Italijos konservatorijoje „Conservatory of Music Antonio Scontrino“.

„Kai pasirenki gyvenimo kelią, reikia juo žengti drąsiai. Per pastaruosius 25 metus muzika, kone visomis savo formomis, mane apgaubė 360 laipsnių“, – teigia M. Lo Russo.

Marco Lo Russo-Rouge

Savo įkurtą muzikos studiją „Rouge Sound Production“ jis vadina kūrybos laboratorija, nes joje gimsta įdomūs ir netikėti skambesiai. „Žvelgiant iš šalies gali atrodyti keista – kuo dera klasika, džiazas ir šiuolaikiniai šokių muzikos, elektronikos ritmai? Tiesa tokia, kad ir to paties akordeono intarpai elektroninėje muzikoje gali tapti itin svarbiu prieskoniu: tai dinamiškas skambesys, kurio neišgausi net pačia geriausia kompiuterine technika“, – pasakoja prodiuseris.

Visgi derinti tokias įvairias veiklas bei kūrybinius projektus nelengva. M. Lo Russo pasakoja, kad prodiuserių laiko planavimo įgūdžiai turi būti ne prastesni nei, pavyzdžiui, JAV prezidento. Tai ypatingai aktualu su tarptautiniais projektais dirbantiems prodiuseriams, kurie planus dėlioja bent šešiems metams į priekį.

A. Chošnau tapo itališka šeima Lietuvoje

Penktą kartą Lietuvoje besilankančio prodiuserio pažintis su Alanu įvyko netikėtai, po vieno iš M. Lo Russo pasirodymų Nidoje. Pamažu besimezgantis bendravimas palaipsniui išaugo į draugystę, kuri tapo ir bendrų kūrybinių projektų pradžia.

„Po kelių pokalbių apie muziką, Alanas pasidalino savo kūrybos pavyzdžiais, kuriuos aptarėme jaukioje aplinkoje Vilniuje: tiesiog prie kavos puodelio. Mano dėmesį iš karto patraukė išskirtinis Alano balso tembras, dainavimo maniera ir jausmingas atlikimas. Tai man pasirodė artima, jau tada supratau, kad įgyvendinsime bendrus projektus ateityje, tačiau dar nenujaučiau, jog jį vadinsiu šeima iš Baltijos šalių Italija pramintos Lietuvos“, – pasakoja M. Lo Russo.

Alanas Chošnau ir Marco Lo Russo

Žmogiškojo ryšio tarp atlikėjo ir prodiuserio svarbą akcentuojantis M. Lo Russo teigia, kad būtent tai ir pajuto bendraudamas su Alanu.

„Mes abu esame perfekcionistai, kurie siekia geriausio įmanomo rezultato. Džiugu, kad pastarųjų metų muzikiniai Alano ieškojimai sutapo su tuo, kas artima man: modernus šokių muzikos, elektronikos skambesys su tam tikru klasikos prieskoniu. Pavyzdžiui, ir kartu su Alanu kurtoje dainoje „7 Days“ skambantys akordeono intarpai integruoti taip, kad organiškai įsilieja į šiuolaikinius populiariosios šokių muzikos ritmus“, – pasakoja M. Lo Russo.

M. Lo Russo teigimu, daina „7 Days“ norima pasidalinti tarptautine žinute, artima kiekvienam iš mūsų. „Požiūris, kad niekas nenutinka šiaip sau, atskleidžiamas ir šiame kūrinyje. Kiekvienas ieškojimas, atradimas ar praradimas tampa naujojo tavęs dalimi, bet svarbiausia nepamiršti, kad meilė gyvenimui turi būti aukščiau už viską. Ko gero, daugelis gali susitapatinti su šia žinute, tad nusprendėme, jog daina turėtų puikiai pasirodyti ir „Eurovizijos“ kontekste“, – pasakoja M. Lo Russo.

Pasak jo, šiuo metu daina skamba ne tik Lietuvos, bet taip pat ir Italijos, JAV bei Kanados radijo stotyse.

M. Lo Russo atrado Lietuvą ar Lietuva atrado jį?

Prodiuserio pažintis su Lietuva prasidėjo nuo dėkingo atsitiktinumo: čia atvykti koncertuoti jam pasiūlė akordeono kurso studentė iš Lietuvos. Su „Aerosmith“ grupe Lietuvoje pernai pasirodžiusi Aurelija Matulevičiūtė tobulinti savo muzikinių įgūdžių išvyko į Italiją, kur ir susipažino su M. Lo Russo. Kartu jie suformavo akordeonų tandemą „Sensual Duo“, koncertavusį įvairiuose Lietuvos miestuose: Vilniuje, Kaune, Klaipėdoje, Palangoje, Nidoje.

Svečias iš Italijos skaičiuoja, kad per savo atlikėjo karjerą jis surengė daugiau nei 4,5 tūkst. koncertų, tačiau šiuo metu didžiąją dalį jo veikos užima būtent kitų atlikėjų prodiusavimas. Pasakodamas apie savo darbo metodus M. Lo Russo akcentavo savo norą maksimaliai įsitraukti į įgyvendinamus projektus nuo pradžios iki pabaigos.

Marco Lo Russo-Rouge

„Neretai prodiuseriai lieka nuošalyje. Mano požiūris šiuo klausimu kardinaliai kitoks – įgyvendinant idėjas svarbiausia sukurti ryšį, įsijausti, tiesiog susigyventi su projektu. Prodiuseris yra tas mediumas, kuris visose plotmėse palaiko reikiamą kūrinio nuotaiką, ritmą ir prasmę“, – teigia M. Lo Russo.

Šiuo metu M. Lo Russo vieši Lietuvoje, kur kartu su Alanu dalyvavo „Žmonės 2017“ apdovanojimuose bei nacionalinės „Eurovizijos“ atrankos filmavime. Bendromis jėgomis parašytą ir Eurovizijos atrankose skambėsiančią Alano atliekamą dainą „7 Days“ prodiuseris įvardijo kaip prioritetinį projektą, tad palaikymą išreiškė apsilankymu Lietuvoje.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją