Renginyje dalyvaus Nacionalinės premijos laureatas, kompozitorius Faustas Latėnas, Daiva Šabasevičienė, Rasa Vasinauskaitė, Dalia Balsytė, Eglė Gabrėnaitė, Zita Kelmickaitė, Ramutė Rachlevičiūtė. Muzikuos pianistė Indrė Baikštytė ir styginių kvartetas „Art Vio“: Ingrida Rupaitė-Petrikienė (I smuikas), Kristijonas Venslovas (II smuikas), Tomas Petrikis (altas), Povilas Jacunskas (violončelė). Pristatymą ves Viktoras Gerulaitis.

Knyga „Muzika kaip teatras“ skirta iškiliai lietuvių kultūros asmenybei, Nacionalinės premijos laureatui, teatro ir kino kompozitoriui, akademinės muzikos kūrėjui Faustui Latėnui. Išsamiai pristatoma kompozitoriaus biografija – taip pat ir jo paties pasakojimu – ir visa kūryba, analizuojami spektakliai, sukurti Jaunimo, Vilniaus mažajame, „Lėlės", kituose Lietuvos teatruose ir užsienyje.

Muzikologas Viktoras Gerulaitis intriguojančiai, kaip galbūt jis vienas temoka, aptaria Latėno akademinę muziką. Vieną žymiausių lietuvių teatro asmenybių atskleidžia šeimos narių, bičiulių ir kolegų – aktoriaus ir režisieriaus Algirdo Latėno, aktorės Elžbietos Latėnaitės, režisierių Vitalijaus Mazūro, Eimunto Nekrošius, Rimo Tumino, kompozitorių Vidmanto Bartulio, Algirdo Martinaičio, dailininko Adomo Jacovskio ir kitų pasakojimai.

„Teatrui esu seniai pardavęs dūšią, – viename interviu yra prisipažinęs F. Latėnas. – „Teatras man visuomet atrodė kaip gaivinantis skersvėjis mano akademinėje kūryboje. Tarsi salelė, kurioje leistina realizuoti radikaliausias, banaliausias ir šmaikščiausias mintis, nes į teatro muziką visuomet būdavo žvelgiama atlaidžiau.“

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (9)