Pakruojo dvare siekiama išlaikyti tradicijas, todėl galimybė išgirsti žaldoko pasakojimą apie senovinę alaus gamybą sudaryta dvaro Gyvojo muziejaus svečiams jau nuo šio savaitgalio. Atvykę išgirs įdomią istoriją ir paragaus dvare žaldoko pagaminto tradicinio Pakruojo apylinkių alaus.

Kuo jis ypatingas? Žaldokas Laimis sako – ypatingas įdėta dūšia. Jis pasakoja, kad su alaus gamyba pažindinosi nuo vaikystės, kai turėjo padėti dėdei. Pirmą kartą savarankiškai alų pagamino būdamas šešiolikos, tačiau tikrai gerą alų, kaip sako, išvirė būdamas trisdešimties. Šiuo amatu užsiima iki šiol.

Susitikimas su žaldoku vyksta šienu kvepiančiame dvaro svirne – susėdus už medinių stalų, autentiškų buities detalių apsuptyje. Žaldokas vaizdžiai papasakoja apie senovinę naminio alaus gamybą, pademonstruoja gamybos įrankius, bendrauja, dalinasi patirtimi. Sužinosite, ką išduoda alaus puta, kokio skonio yra misa, salyklas, kodėl gaminant alų toks svarbus žaldoko nusiteikimas.

Pakruojo dvaras – didžiausia Lietuvoje išlikusi dvaro sodyba, 26 pastatų ansamblis. Čia kiekvieną vasaros savaitgalį vyksta Gyvojo muziejaus programos, kuriose atkuriamas XIX a. pb. – XX a. pr. dvaro gyvenimas. Apsilankantys svečiai tampa praeities dvaro gyventojais, iškalbingoje ir kūrybingoje atmosferoje išgyvenantys dvariškus užsiėmimus.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (6)