„Praėjusių metų spalį dalyvavome YIA mugėje Paryžiuje, ten „Meno Niša“ stendas sulaukė didelio kolekcionierių susidomėjimo, mugės vadovas pakvietė dalyvauti „YIA #09 Brussels“, – teigė galerijos vadovė Diana Stomienė.

„Meno Niša“ savo stende Briuselyje pristatys pripažintus Lietuvos menininkus tapytojas Rūtą Katiliūtę ir Jolantą Kyzikaitę, videomeno kūrėją Rimą Sakalauską ir skulptorių Matą Janušonį. „Praėjusieji metai galerijos „Meno Niša“ menininkams buvo ypač sėkmingi. R. Katiliūtė už abstrakčiosios tapybos turiningumą buvo apdovanota Nacionaline premija, o R. Sakalauskas už vaizdo projekcijas spektakliams gavo „Auksinį scenos kryžių“, – džiaugėsi galerijos kuratorė Sonata Baliuckaitė.

Sonata Baliuckaitė ir Diana Stomienė

Jau penkiolika metų išskirtinai su „Meno Niša“ dirbančios R. Katiliūtės darbai ne kartą buvo pristatyti Vokietijos meno galerijose, tarptautinėse meno mugėse. „YIA #09 Brussels“ bus rodomos jos naujausios monochrmoninės šviesos abstrakcijos.

„Jaunojo tapytojo prizo 2010“ laimėtojos J. Kyzikaitės tapyboje jau kelerius metus dominuojanti žaidimų tema bus vystoma ir Briuselyje pristatomuose darbuose.

„YIA #09 Brussels“ bus rodomas ir R.Sakalausko videodarbas, sukurtas grupės „Antis“ dainai „Duokit medalį“. Šis kūrinys – tai dvejus metus kaupto darbo rezultatas, kuris užsimezgė darant vaizdo projekcijas legendinei sąjūdžio grupei.

Interaktyvią „YIA #09 Brussels“ stendo dalį užpildys M. Janušonio skulptūra „Iškvėpimas“. Meno mugėje „ArtVilnius’15“ debiutavęs kūrinys kvestionuoja mus supančio pasaulio objektų santykį su žmogumi, parodo, kaip kasdienis, nepastebimas šulinio dangtis, minimaliai pakeitęs savo formą, gali pradėti dialogą su mumis.

„YIA #09 Brussels“ vyks ikoniškame, pačioje miesto šerdyje esančiame „Square Brussels Meeting Center“, kuriame 2000 kv. metrų plote įsikurs 45 tarptautinės meno galerijos.

Balandžio 19-23 d. datos pasirinktos neatsitiktinai. Tuo pačiu metu Briuselyje jau 35 kartą organizuojama meno mugė „Art Brussels“ ir 8 kartą vyksianti „Independent Art Fair“. Būtent dėl gausybės tuo pačiu metu vyksiančių meno renginių, YIA organizatoriai tikisi sulaukti daugiau nei 15 tūkst. lankytojų.

Sostinės galerija „Meno niša“ yra viena iš keturių Lietuvos galerijų, aktyviai dalyvaujančių tarptautinėse meno mugėse. Galerijos direktorė D. Stomienė ir tarptautinės šiuolaikinio meno mugės „ArtVilnius“ vadovė teigia, kad pastarieji galerijos veiklos metai įrodo, jog tiesiausias kelias į tarptautinės meno rinkos procesus, žinomumą ir tarptautinį pripažinimą yra dalyvavimas meno mugėse.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją