Šių metų koncertinį sezoną Vokietijos koncertų salėse Lietuvos valstybinis simfoninis orkestras pradėjo su labai sudėtinga programa. Lietuviai grojo J. Sibelijų, pradėdami jo „Finliandija“, keisdami J. Bramso Dvigubu koncertu A-moll ir baigdami didinga Penktąja Sibelijaus simfonija Es-dur.

Po svarbiausio gastrolių koncerto Kiolno filharmonijoje vokiečių kritikai dirigentui Gintarui Rinkevičiui negailėjo liaupsių. „Lietuvos valstybinis simfoninis orkestras pateikė didingai skambantį, įkvepiantį kūrinių atlikimą su įspūdingais pakylėjimais, pritraukiančiai, šiek tiek įtemptai ir aštriai diriguojant G. Rinkevičiui. Koja kojon kartu ėjo preciziškumas ir skambesio grožis, dirigentas nuostabiai išnaudojo visas įtampos augimo galimybes.“

Šią sudėtingą programą G. Rinkevičius dirigavo su tokia jėga, kad prie pulto neturėjo nė vienos ramios minutės, stengdamasis nesikeičiančią muzikos energiją perduoti ir muzikantams. „Ištaigingas savo sudėtimi orkestras įvykdė užduotį galingu skambėjimu, kartais vos neperžengdamas akustinių teatro galimybių. Tai buvo pakilus įvykis. Labiau laukinės dinamikos ir tauraus garso neįmanoma išgirsti!“ – rašė vokiečių kritikė Ina Wagner.

Lietuvos valstybinio simfoninio orkestro dar laukia koncertai Bad Pyrmonte, Ansbache ir Ingloštade. Grįžęs į Lietuvą orkestras tempų nemažins – paskutinę lapkričio savaitę jo laukia koncertai su Gediminu ir Ainiumi Storpirščiais, Ieva Narkute, o gruodžio pradžioje skambės operos „Pelėjas ir Melisandra“ premjeros.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)