Šmaikštūs, išradingi, žaismingi, spontaniški – taip galima apibūdinti „Laurent Dehors Trio“ muzikantus – dūdmaišiu, klarnetais ir saksofonu grojantį grupės lyderį prancūzą Laurentą Dehorsą, jo tautietį saksofonininką Geraldą Chevilloną ir britų klavišininką Matthew Bourne'ą.

Lietuvių publika iš šio ansamblio žino tik britų naujosios muzikos žvaigždę M. Bourne‘ą. 2004-ųjų „Vilnius Jazz“ festivalyje pianistas sužavėjo publiką ekscentrišku grojimu ir savitu humoru.

Staigmenas mėgsta visa trijulė. Savo nauju projektu „Political Songs“ Laurentas Dehorsas su bendražygiais sumanė patyrinėti politinės ideologijos ir demagogijos fenomeną. Spėlioti, kuo muzikantų laki vaizduotė pavers į projektą įpintus įtakingų politikų monologus ir tautines giesmes, neverta – prašautume pro šalį.

„Kiek kartų girdėjome frazę: „Visi politikai korumpuoti“? Dauguma žmonių jais netiki, bjaurisi ar bodisi, abejoja demokratija, mano, kad politikai jų nuomonės nepaiso. Tačiau mes vis dar žavimės pasiaukojimą, kilnumą, bičiulystę šlovinančia retorika ir kalbomis, kurios ragina laisvai gyventi, mąstyti ir mylėti.

Kas geriau gali perteikti visas šias temas už džiazą – muziką, kurią žmonijai dovanojo vergai. Užuot žudę ir kariavę, jie šoko su savo ponais“, - aiškino projekto idėją Laurentas Dehorsas.

Daugiau informacijos apie renginį ir bilietų įsigijimą rasite festivalio "Vilnius Jazz" svetainėje.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją