Vienoje galerijos salėje – Šarūno Saukos tapytas paveikslas, kitoje – jo ir žmonos Nomedos portretai. Dusetose Zarasų rajone gyvenantys menininkai ne kiekvienam atveria namų duris – su fotomenininku V. Pečininu praleido pusdienį, tačiau, pasak jo, atsivėrė tik akimirkai. Vėliau, išvydę portretus, menininkai patikino – daugiau nesifotografuosiantys.

„Pasakė taip: „Čia geras pamokymas, daugiau čia fotografų nebus“. Jie yra uždari ir nerodo savęs, dabar visuomenė matys juos. Čia yra proveržis, čia yra emocinis ištrūkis. Aš užfiksavau jų vidinio pasaulio tam tikrą akimirką. Tame ir yra paslaptis Šarūno. jis turi tam tikrą kaukę, jis užsidaręs, Nomeda palaiko jį visapusiškai“, – pasakojo fotomenininkas V. Pečininas.

Saukų portretai jau atrinkti į šių metų spaudos fotografijos konkursą. Pasak menotyrininkės, tai ekspresyvūs, emocingi, meistriškai sukomponuoti dailininkų poros portretai.

„Įdomu, kad Nomeda Saukienė, kuri, žinoma, yra puiki, talentinga tapytoja, tačiau šiek tiek galbūt kartais atsiduria Šarūno Saukos šešėlyje. Čia ji atsiskleidžia kaip labai dramatiška, vitališka, didelė ryški asmenybė. Tai yra labai įdomu ir netikėta“, – teigė menotyrininkė Kristina Stančienė.

Menotyrininkės teigimu, V. Pečininui pavyko užfiksuoti, kaip dvi ryškios asmenybės, nuolat būdamos šalia viena kitos, gyvena atskirą vidinį gyvenimą.

Paroda „Saukų šeimos portretas“ A galerijoje Panevėžyje veiks iki kovo pradžios.