Orkestrui diriguos rudenį pirmą kartą su LNSO koncertavęs ir netrukus Lotynų Amerikos šalyse – Brazliijoje, Peru, Ekvadore, Argentinoje kartu gastroliuosiantis dirigentas Vladimiras Lande (Rusija, JAV). Jis yra pagrindinis Sankt Peterburgo simfoninio orkestro kviestinis dirigentas, taip pat kviečiamas diriguoti Vašingtono Nacionalinės galerijos simfoniniam orkestrui, vadovauja COSMIC simfoniniam orkestrui, kameriniam kolektyvui „Washington Soloists“ ir kt.

Svečiai su mūsų simfoniniu orkestru ketina praverti pasaulio muzikos lobyną. Koncerte skambės Mikalojaus Konstantino Čiurlionio „Trys preliudai“ simfoniniam orkestrui (Arvydo Malcio orkestruotė) ir rusų klasikos chrestomatiniai pavyzdžiai: Sergejaus Prokofjevo Pirmasis koncertas smuikui ir orkestrui bei Piotro Čaikovskio Ketvirtoji simfonija.

Pagrindiniu šio vakaro akcentu tampa IV tarptautinio Jaschos Heifetzo smuikininkų konkurso Vilniuje kontekste vyksiantis Jevgenijaus Ugorskio (Eugen Ugorski) pasirodymas su LNSO. Šio virtuozo griežimui būdingas sodrus skambesys, išskiriantis jį iš kitų smuikininkų. Sankt Peterburge gimęs Jevgenijus penkerių metų persikėlė gyventi į San Diegą, šešerių pradėjo mokytis griežti smuiku, vadovaujamas prof. V. Gruppman, o aštuonerių debiutavo su San Diego simfoniniu orkestru. Pirmas reikšmingas J. Ugorskio pasirodymas įvyko vos penkiolikos metų – 2005-aisiais diriguojant Valerijui Gergijevui Velykų festivalyje Maskvoje. Po šio koncerto maestro smuikininką pakvietė koncertuoti su Roterdamo filharmonijos kolektyvu.

Tarp svarbiausių atlikėjo koncertų pastarąjį sezoną – debiutai su Londono filharmonijos, Vienos „Kammerphilharmonie“, „Euskadi“, Malmės, Kolumbijos nacionaliniu ir kt. simfoniniais orkestrais. Jis jau yra surengęs pasirodymų visoje Europoje, Rusijoje, Kanadoje, JAV, Pietų Amerikoje ir Tolimuosiuose Rytuose, grojo su svarbiausiais pasaulio kolektyvais – Los Andželo filharmonijos, Hiustono, Frankfurto radijo, Briuselio filharmonijos, Maskvos valstybiniu, Liverpulio Karališkuoju, BBC, Berlyno „Deutsches Symphonie Orchester“, Bazelio „Sinfonietta“, Tokijo Metropoliteno ir kitais simfoniniais orkestrais diriguojant H. Grafui, A. Boreyko, R. Minczukui, Y. Nezet-Seguinui, K. Karabitsui, V. Petrenko, R. Ticciati.

J. Ugorskio repertuare – populiariausi įvairių epochų kompozitorių koncertai smuikui ir orkestrui ir mažiau žinomos ar rečiau atliekamos kompozicijos – pavyzdžiui, M. Weinbergo, J. Adamso koncertai. Svarbią vietą smuikininko veikloje užima ir rečitaliai, rengiami su pianistu Konstantinu Lifschitzu. Duetas dalyvavo festivaliuose Vokietijoje, Rumunijoje, Australijoje, Danijoje, grojo Seulo menų centre, Londono „Wigmore Hall“ ir kt. 2010 m. išleistas dueto DVD.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją