Kipras Kasputis (g. 1987) 2012 metais Vilniaus dizaino kolegijoje baigė taikomosios fotografijos studijas. Nuo 2014-ųjų siekia fotografijos ir medijos meno magistro laipsnio Vilniaus dailės akademijoje.

Pasak organizatorių, galima būtų spekuliuoti sakant, jog parodoje „Šašlykai“ šmėžuoja sudvasinta vienatvė, vienišumas, sielvartas ar dar koks kitas dvasiškai nutukęs pavadinimas. Tačiau viskas, regis, yra žymiai paprasčiau, nes žemiškiau. Jūsų regimoje parodoje išrodyta tuzinas inversiniu procesu atliktų, visišką tamsą vaizduojančių nuotraukų. Ir tik kažkur banalokai ant kėdžių įmontuoti, šviestuvus primenantys, nes šviesą atspindintys protagonistai. Kas tokie?

Paroda neaabejotinai galėtų vadintis „Fiat Lux!!!“ Bet visgi „Šašlykai“ šįsyk tiks labiausiai. Nes vasara. Nes šviesos pakaks. Nes reikia tik šašlykų. Paprastų šašlykų. Jie – neišvengiama vasariškos tikrovės dalis. Čia ir popmeno klasiko Andy Warhol'o ištara, jog kiekvienam skirta „15 minučių šlovės“ nelimpa – parodos herojai ne žvaigždės. Darbai atlikti inversiniu procesu, 16x20‘ (40x50cm) didelio formato kamera.
line-height:107%;font-family:"Times New Roman",serif;mso-fareast-font-family:
Calibri;mso-fareast-theme-font:minor-latin;mso-ansi-language:LT;mso-fareast-language:
EN-US;mso-bidi-language:AR-SA'>

Kipras dirba įvairiais analoginiais fotografiniais procesais, yra vienas iš Lietuvos analoginės fotografijos asociacijos (LAFA) steigėjų. 2012 m. pristatė asmeninę parodą „Abandoned“ Vilniaus profsąjungų rūmuose, kuri ir iki šiol keliauja po Lietuvą. 2012 m. „Dizaino savaitės“ proga jo darbai buvo eksponuoti greituosiuose traukiniuose Vilnius – Kaunas (ten juos galima pamatyti ir šiandien).

2013 m. architektų dienos proga, kartu su dviem kolegomis pristatė parodą „Architekto darbo vieta“, 2014 m. dalyvavo ir savo stereo fotografijas bei tiesioginius pozityvus eksponavo pirmojoje LAFA parodoje Vilniuje, Energetikos ir technikos muziejuje, tais pačiais metais pirmojoje LAFA parodoje Klaipėdoje, LFS Klaipėdos skyriaus galerijoje, primojoje LAFA parodoje Palangoje, Palangos vasaros parodų paviljone, pirmojoje LAFA parodoje Kaune, Kauno kolegijos Justino Vienožinskio menų fakultete ir Plungės fotobianalėje.

2015 m. savo darbus eksponavo antrojoje LAFA parodoje „Procesas“ Vilniuje, Energetikos ir technikos muziejuje. Kipras yra AFD (Atvirųjų fotografijos dirbtuvių) savanoris, jo aistra – senovinė, analoginė fotografija bei miesto tyrinėjimas per apleistų pastatų fotografijos prizmę. Be to, mėgsta fotografuoti bei save pozicionuoja interjerų fotografijoje.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)