Savanoriai pažiro po įvairias kurorto vietas: „Eglės“sanatoriją, „Spa Vilnius Druskininkai“, parduotuves, juos galima sutikti ir pagrindinėje miesto alėjoje.

Tarptautinis festivalis „Vasara 2014“ sukvietė į Druskininkus itin didelį teatro ir kino aktorių, režisierių, scenografų, teatro kritikų žvaigždyną. Mieste ir spektakliuose galima ne tik sutikti garsius Lietuvos ir užsienio šalių aktorius (L.Čursina, J.Kamburova, E.Gabrėnaitę, V.Bagdoną), režisierius (R.Tuminą, G.Tuminaitę), bet ir profesorius, menotyros daktarus, kritikus ir vertintojus (A.Bartoševič, V.Siliūną, V.Shilovskij).

Tarptautinio festivalio savanoriai sako, kad į festivalio „Vasara 2014“ renginius žmonės važiuoja iš visos Lietuvos, nes patekti į tokius autorinius vakarus ir susitikimus, kokie vyksta Druskininkuose – yra unikali ir tik kartą gyvenime pasitaikanti galimybė.

Kas juos paskatino savanoriauti? Vienus šiai veiklai įkvėpė galimybė pasimėgauti Druskininkais, kurie mėnesiui tapo vasaros teatro sostine. Kiti neatsispyrė pagundai pamatyti visus spektaklius, ateiti į kūrybinius vakarus. Visi vieningai labai laukia Jurijaus Rosto autorinio vakaro liepos 19 d. ir Rusijos liaudies artisto Aleksandro Filipenko benefiso liepos 20 d.

Savanoriai džiaugiasi galėsiantys į spektaklius pasikviesti artimuosius, ypač laukia spektaklių šeimai. Liepos 24 dieną Kauno valstybinis lėlių teatras atveš šeimai skirtą spektaklį „Kelionė saulės link“. Jis vyks 16 valandą „Eglės“ sanatorijoje.

„Tai – muzikinis spektaklis šeimai. Tai - istorija apie klajojantį cirką. Spektaklis unikalus tuo, jog jis be žodžių ir tinkamas visiems nuo 9 iki 99 metų“, - savanorė Alina pasakoja apie artėjančius įdomiausius renginius tiems, kas nori eiti į spektaklius su vaikais ir anūkais.

Savanorė Brigita Rimkutė sako, jog ši vasara jai didelė gyvenimo dovana. Ji domisi teatru, svajoja apie scenografiją Dailės akademijoje. Toks renginys jai dovanoja unikalią progą pažinti daugybę aktorių, režisierių, muzikantų, pamatyti geriausius festivalio spektaklius, pasigrožėti ir įvertinti kiekvieno jų scenografiją. Brigitai bus įdomu pamatyti artimiausių spektaklių: „Pegi Pikit mato Dievo veidą“, „Kelionė saulės link“, „Senoji zuikienė“ scenografiją (dailininkai ir scenografai: Barbara Volosiuk, Viktoras Antonovas, Vera Kuricina). Brigita ypatingai laukia liepos 26 d. numatyto tarpkultūrinio projekto – spektaklio, daugelio festivalių dalyvio ir nugalėtojo. Projektas suvienys kūrėjus iš Ukrainos, Austrijos, Vengrijos. Trimis kalbomis (rusų , vokiečių, ukrainiečių) vyksiantis spektaklis papasakos XX amžiaus istoriją Poeto akimis. Scenografiją jam kūrė Ibolia Oros iš Vengrijos.

Kiti savanoriai džiaugiasi organizatorių suteiktomis geromis gyvenimo ir maitinimo sąlygomis. Ne vietiniai ypač vertina galimybę padirbėti Druskininkuose, geriau pažinti miestą. Tarptautinis teatrų festivalis „Vasara 2014“ vyks iki rugpjūčio 9 dienos. Šių metų festivalis bus skirtas artimų ir tolimesnių kaimyninių šalių, teatro trupių ir režisierių pristatymui. Festivalio metu bus parodyta daugiau kaip 20 spektaklių, autorinių vakarų, vyks edukaciniai renginiai.

Vienas iš artimiausių renginių: Liepos 22 dieną spektaklis „Pegi Pikit mato Dievo veidą“, kurį į Druskininkus atveš Teatr Ludowy.

„Neįprastai puikus tekstas, fantastiškai atliekamas spektaklis nepalieka abejingų ir apie jį galvoji dar ilgai išėjęs iš teatro“, - sako organizatoriai, įtraukę šią trupę į festivalio programą.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją