Festivalio meno vadovė Gabrielė Tuminaitė šiandien vykusioje spaudos konferencijoje pabrėžė, kad "Tyla" nėra tuščias entuziazmas ar asmeninė ambicija, tai paprasčiausiai poreikis, unikalus, reikalingas įvykis. "Mes nebijome atvirai demonstruoti šiandienos teatrą ir nesiekiame jo redaguoti",- teigė G.Tuminaitė. Jai antrino ir festivalio organizatorė Aušra Paukštytė: "Mes nevaidiname teatro, o tiesiog parodome jį tokioje šviesoje, kokioje jis yra šiandien. Ir yra daug žmonių, kuriems tai nepatinka."

Šiemet per 5 festivalio dienas bus galima pamatyti 14 jaunųjų kūrėjų darbų. Tai Lietuvos muzikos ir teatro akademijos studentai: J. Vaitkaus ir V. Kuodytės, A. Giniočio, G. Varno mokiniai. Taip pat publikai pasirodys nepriklausomos lietuviško teatro trupės - Jaunimo miuziklo teatras ir Klaipėdos teatras "Apeiron" bei svečiai iš užsienio - komediantė Tamar Broadbent su savo monomiuziklu „All By My Selfie“ ir nepriklausomas Rygos teatras Dirty Deal, pristatysiantis premjerą „Hero of the day“.

Paklausta apie festivalio programos atrankos kriterijus, G. Tuminaitė atsakė, kad pagrindinis kriterijus - baigiamieji studentų darbai ir nepriklausomų jaunų trupių debiutai. "Mums nesvarbu, ar aktoriai yra patyrę, svarbu, kad darbas butų šviežias, naujas. Tai ne autorinis festivalis, rodome viską, kas šiuo metu vyksta, visą teatrinę paletę."
Aušra Paukštytė teigė: „Mes vagiame muzikinio festivalio formatą“.

Festivalio bilietas galios visą dieną ir tokiu būdu žiūrovas galės pamatyti po 3-4 spektaklius. Programa dėliojoma taip, kad kasdien būtų galima pamatyti kuo įvairesnių žanrų bei formatų pasirodymų. Festivalis turės vadinamąją "lounge" zoną, kurioje dalyviai ir žiūrovai pertraukų metu galės, sukritę ant sėdmaišių, aptarinėti ką tik matytus darbus ir mėgautis gėrimais iš specialiai "Tylai" sukurto baro.

Dar viena festivalio naujiena – "Tylos!" spaudos centras. "Norime, kad apie jauną teatrą rašytų tokie pat jauni rašytojai. Todėl pakvietėme prisijungti blogerius, visus prijaučiančius teatrui, o gal nemėgstančius jo. Į kvietimą sureaguota labai palankiai. Per savaitę gavome 27 paraiškas", - pasakojo A.Paukštytė.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)