Į tėvynę, gimtinę, Lietuvą dainomis kreipėsi per 8 tūkst. įvairaus amžiaus dainininkų. Jiems akompanavo Nacionalinės M. K. Čiurlionio menų mokyklos simfoninis orkestras ir LRT grupė, vadovaujama Dainiaus Pulausko.

Keturis kūrinius atliko pusantro tūkstančio dūdų orkestrų muzikantų, pusšimtis būgnus mušančių šokėjų.

Iš visos Lietuvos suvažiavę moksleiviai – ir mažieji, ir gimnazistai – atliko 28 kūrinius. Vienų regionų atstovai tarmiškai dainavo kitų regionų dainas.

Net trečdalis kūrinių buvo parašyti specialiai šiai šventei – vietai, tematikai. Dar vieną trečdalį repertuaro sudarė klausytojų pamėgtos solinės dainos. Šiemet rengėjai nenorėjo piktnaudžiauti garsių solistų vardais ir įrodė, kad mėgstamos, žinomos dainos gali būti atliekamos tūkstantinio choro.

Per vakarą taip pat skambėjo daina, kuri suvienijo visas kartas. „Palinko liepa šalia kelio“ dalyviai dainavo su tautinio metalo grupe „Thundertale“.

Dainų diena džiugino įvairaus skonio muzikos mėgėjus: repertuare buvo galima išgirsti repo, roko, popso, hip-hopo ir gražaus lietuviško folkloro, chorinės dainos klasikos perlų.

Prie pulto vienas kitą pakeitė net 24 dirigentai iš Vilniaus, Kauno, Klaipėdos, Šilutės, Prienų, Pakruojo, Alytaus. Dainininkai ir orkestrantai klausė dirigento iš Los Andželo Kęstučio Daugirdo mosto.

21 valandą šventinis koncertas bus trumpai pristabdytas. Puoselėdami seną tradiciją, Dainų šventės choras kartu su viso pasaulio lietuviais sugiedojo Lietuvos himną – Vinco Kudirkos „Tautišką giesmę“.

Jau ketvirtą kartą Dainų dienai vadovavo Dainų dienos meno vadovas ir vyriausiasis dirigentas, Vilniaus Balio Dvariono dešimtmetės muzikos mokyklos choro „Viva Voce“ vadovas Raimondas Katinas.

Šventė tik įsibėgėja. Liepos 8-ąją „Siemens“ arenoje bus rengiama Šokių diena „Mano žemė“, o liepos 9 dieną Kalnų parke vyks „Ansamblių vakaras“.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (54)