Trims LDS tarybos išrinktiems menininkams auksiniai ženkliukai ir premijos už 2010 metų išskirtinę kūrybinę veiklą Vilniuje bus įteikti kitą savaitę.
Ženkliukas Nr. 032 skiriamas grafikei J.L.Paškauskaitei už aukštą meninį estampo meistriškumą, novatoriško, charakteringo portreto žanro ištobulinimą, pranešė LDS.

Keramikei L.Šulgaitei ženkliukas Nr. 033 atiteks už harmoningą minties ir formos įkūnijimą keramikos mene.

Skulptorius K.Musteikis ženkliuko Nr. 034 nusipelnė už Lietuvos vardo ir baltiškos kultūros garsinimą tarptautiniuose ir Lietuvos ugnies ir ledo skulptūrų projektuose.

Auksinių ženkliukų apdovanojimai buvo įsteigti 2000-aisiais. Menininkams trys pirmieji ženkliukai ir premijos buvo įteiktos 2001-aisiais.

Šiais ženkliukais jau apdovanoti tapytojai Algirdas Petrulis, Marija Teresė Rožanskaitė, Augustinas Savickas, Mindaugas Skudutis, Leopoldas Surgailis, Audronė Petrašiūnaitė, Šarūnas Sauka, Algirdas Griškevičius ir Vygantas Paukštė, dailininkas Eimutis Markūnas; skulptoriai Algirdas Bosas, Rimantas Sakalauskas, Algimantas Šlapikas, Arvydas Ališanka, Vladas Urbanavičius, Romualdas Kvintas, Stasys Žirgulis ir Gediminas Piekuras;

tekstilininkai Feliksas Jakubauskas, Lina Jonikė, Salvinija Giedrimienė, Laima Oržekauskienė, Vita Gelūnienė ir Zinaida Vogėlienė; meninės odos dailininkė Zita Kreivytė, grafikai Bronius Leonavičius, Elvyra Katalina Kriaučiūnaitė, Kęstutis Grigaliūnas, Egidijus Rudinskas ir Kęstutis Kasparavičius.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją