Choras „Bel Canto“ koncertą Klaipėdos dramos teatre organizuoja kartu su renginių organizavimo įmone „Klaipėdos šventės“, projektą globoja Klaipėdos miesto savivaldybė ir Klaipėdos meras Vytautas Grubliauskas. Labdaringo choro „Bel Canto“ koncerto tikslas – surinkti kuo daugiau lėšų ir suteikti galimybę nepasiturinčiam jaunimui ir vaikams nemokamai pamatyti Dramos teatre ir Klaipėdos koncertų salėje vyksiančius renginius.

Ola Gjeilo „Sunrise Mass“ premjera Klaipėdoje

Pagrindinis choro „Bel Canto“ (meno vadovas Artūras Dambrauskas) koncerto akcentas – populiariausio pasaulyje šiuolaikinio norvegų kompozitoriaus Ola Gjeilo keturių dalių kūrinys chorui ir styginių orkestrui „Sunrise Mass“. Šis ypatingai šviesus, jaudinantis kino filmų muzikos stiliumi parašytas kūrinys – kitoks, originalus ir šiuolaikiškas jaunojo kompozitoriaus, šiuo metu gyvenančio ir kuriančio New York, JAV, požiūris į šimtmečius gyvuojantį bažnytinės muzikos mišių žanrą.

Koncerte choras „Bel Canto“ taip pat pristatys kompozicijas iš kino filmų „Modigliani“, kurias specialiai chorui „Bel Canto“ aranžavo klaipėdietis kompozitorius Vladimiras Konstantinovas, kūrinius iš kino filmo „Shindler‘s List“, taip pat garsiausių šiuolaikinių chorinės muzikos kūrėjų Eric Whitacre, Eriks Ešenvalds kūrinius.

„Choras „Bel Canto“ nuoširdžiai dėkoja klaipėdiečiams, kurie entuziastingai sutiko mūsų idėją pirmą kartą uostamiestyje pristatyti modernią chorinę muziką. Po Klaipėdos dramos teatro rekonstrukcijos svajojome išbandyti šią puikia akustika garsėjančią erdvę ir surengti čia jaukų, elegantišką koncertą. Džiaugiamės, kad „Klaipėdos švenčių“ dėka mūsų sumanymą pavyks įgyvendinti ir Lietuvos nepriklausomybės dieną klaipėdiečiai turės galimybę išgirsti garsiausių pasaulyje šiuolaikinės chorinės muzikos kompozitorių Eric Whitacre, Ola Gjeilo, Eriks Ešenvalds kūrinius“,- teigia choro „Bel Canto“ prezidentas Audrius Valatkevičius.

Choro „Bel Canto“ meno vadovas Artūras Dambrauskas džiaugiasi Ola Gjeilo „Sunrise Mass“ premjera Klaipėdoje. „Šį kūrinį pirmą kartą Lietuvoje pristatėme 2014 m. pabaigoje Lietuvos nacionalinėje filharmonijoje. Du vakarus iš eilės mūsų koncertų klausėsi daugiau nei 1 400 klausytojų. Vilniaus publika liko taip sužavėta „Sunrise Mass“, kad šių metų sausio 29 d. sugrįžome į Lietuvos nacionalinę filharmoniją dar vienam šio ypatingo kūrinio atlikimui. Neabejojame, kad ir Klaipėdos publika įsimylės šį norvegų kompozitoriaus Ola Gjeilo kūrinį“.

Choro „Bel Canto“ koncertas – klaipėdiečių socialinei iniciatyvai paremti

„Šie metai Klaipėdai – tai tarsi uvertiūra į 2017 m., kai didžiausias Vakarų Lietuvos ir vienas svarbiausių šaliai miestas taps Lietuvos kultūros sostine. Vienas iš svarbiausių programos „Klaipėda – neužšąlantis kultūros uostas“ tikslų – pakviesti į muzikos, teatrų, muziejų ir parodų sales kuo daugiau žmonių, o ypač – jaunimo. Uostamiestis ypatingas ne tik savo geografine padėtimi ar pramonės specifika, čia nuo seno gerbiamos bei istoriškai puoselėjamos labdaros ir paramos tradicijos, kurias formavo Klaipėdoje gyvenę žymūs filantropai J. L. Wieneris, K. L. Wolffgramas, Ch. V. Schlewiesas, F. W. Richteris. Tad neabejoju, jog mintis visas koncerto metu surinktas lėšas skirti laukiančio bilieto iniciatyvai, sulauks visuomenės palaikymo“, - sako renginio globėjas Klaipėdos meras Vytautas Grubliauskas.

Pasak projekto iniciatoriaus VšĮ „Klaipėdos šventės“ direktoriaus Romando Žiubrio, šviesus ir prasmingas renginys – galimybė sukurti naują labdaringą tradiciją. Koncerto tikslas – surinkti lėšų ir suteikti galimybę Klaipėdos regiono jaunimui lankytis repertuariniuose Klaipėdos dramos teatro ir Klaipėdos koncertų salės renginiuose.

„Klaipėdietiška laukiančio bilieto filosofija yra neįtikėtinai paprasta: susimokėdamas už savo bilietą į choro „Bel Canto“ koncertą, tuo pačiu nuperki bilietą vaikui ar paaugliui, kuris bus atidėtas ir lauks savojo žiūrovo kituose koncertuose ar spektakliuose. Laukiantį bilietą įteiks sąžiningas tarpininkas – teatro ar koncertų salės kasininkas“, - teigia R. Žiubrys.

Choro „Bel Canto“ koncerte taip pat dalyvaus Klaipėdos kultūros centro „Žvejų rūmai“ mišrus choras „Cantare“, Klaipėdos kamerinis orkestras (meno vadovas Mindaugas Bačkus), solistės Lina Dambrauskaitė ir Milda Baronaitė, elektroninės muzikos atlikėjas Artūras Bulota, kt.

Choro „Bel Canto“ koncertas Klaipėdos dramos teatre - 2016 m. kovo 11 d., penktadienį 19 val.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)