„SPAM projektais, bendradarbiaujant drauge su Vladimiru 518 ir Ondřej Anděra, stengėmės kūrybiškai išreikšti glaudų ryšį tarp technologijų ir meno. SPAM atsirado kaip meninė eksperimentinė platforma šokių grupei. Iki šiol pagrindinis meninis principas mano kūryboje yra ryšio tarp garsų ir vizualinių elementų paieškos.“ – pasakoja Davidas Vrbikas.

Instaliacija, kuri bus parodyta Beepositive festivalyje, buvo sukurta grupės parodai SPEED INDEX Školská Galerijoje, Prahoje. Vilniuje meninė instaliacija bus sukurta pagal tą patį principą, tik „perkelta“ į gamtą.

David Vrbik yra profesionalus garso inžinierius, todėl savo darbuose menininkas apjungia įvairiausius įgūdžius: „Garso ir vaizdo komponentų sujungimas į vieningą struktūrą yra būtinas mano meninėje raiškoje. Dėka savo profesinės patirties, garso ir dizaino techninius sprendimus aš atrandu pats. Kitų specialistų pagalbos man dažniausiai nereikia.“

Menininkas semiasi įkvėpimo iš technologijų ir teigia, jog savo darbais nesiekia perduoti konkrečios žinios ar pasakojimo, jis veikiau kuria įtraukiančią erdvę, ypatingą atmosferą.

Tarptautinis Vilniaus šviesų festivalis „Beepositive“ prasidės rugsėjo 30 dieną:

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją