Tai naujas aukcionuose pasiektas šio dailininko paveikslų rekordas. Ankstesnė rekordinė suma už C. Monet paveikslą buvo 2008-aisiais sumokėti 80,4 mln. dolerių (75 mln. eurų).

Trečiadienį parduotame paveiksle raudonos, rožinės, mėlynos ir geltonos spalvų blyksniais pavaizduota viena kūgio pavidalo šieno stirta.

C. Monet šieno stirtas vaizduojantys paveikslai, kurių iš viso yra 25, buvo nutapyti už kelių žingsnių nuo jo namų, prie ūkininko lauko Živerni kaime Prancūzijoje.

Trečiadienio aukcionui pasiūlytas paveikslas yra vienas iš nedaugelio, dar esančių privačiose rankose.

Tarp kitų aukcione parduotų kūrinių buvo Vasilijaus Kandinskio paveikslas, kurio rinkoje nebuvo daugiau kaip 50 metų.

Jis buvo parduotas už 23,3 mln. dolerių (21,7 mln. eurų), ir tai yra naujas rekordas šiam rusų dailininkui. Ankstesnis kainos už jo darbą rekordas buvo 2012 metais sumokėti 23 mln. dolerių (21,5 mln. eurų).

Paveikslas „Sustingęs ir išlenktas“ (Rigide et courbe) iš pradžių priklausė Solomono R. Guggenheimo muziejui, kuris jį įsigijo tiesiogiai iš menininko 1936-aisiais, praėjus metams po jo nutapymo, nurodė „Christie's“.

Nuo 1964 metų šis gyvas, spalvingas paveikslas priklausė vienai privačiai kolekcijai.

„Christie's“ nurodė, kad paveikslas nutapytas dažus maišant su smėliu ir kad šią techniką V. Kandinskis naudojo tik Paryžiuje 1934–1935 metais nutapytiems darbams.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją