Šiemet iš didžiulio 1000 nominacijų sąrašo, kurį sudarė profesionalūs operos vertintojai, apdovanojimai buvo išskirstyti į 19 kategorijų, kuriose varžėsi po šešis nominantus. Operos apdovanojimuose vertinami individualūs gabumai, vertingiausi pastatymai ir plataus užmojo indėliai į operos sferą. Renginys taip pat skiria nemažai stipendijų iš Operos apdovanojimų fondo, siekiant remti kylančius talentus muzikų bendruomenėje.

Šie metai – išskirtiniai Lietuvos operos pasauliui. Geriausio jaunojo solisto nominacijoje, visus nurungė ir apdovanojimą gavo mecosopranas Justina Gringytė, tą patį vakarą turėjusi galimybę pasirodyti „Savoy" teatro scenoje, kurioje atliko Habanerą iš „Karmen“!

Gimusi Alytuje, studijavusi Lietuvos muzikos ir teatro akademijoje, vėliau išvykusi į Angliją, šiandien Justina dainuoja Londono Karališkosios operos (Covent Garden) ir Anglų Nacionalinės operos scenose, gastroliuoja po tokius teatrus, kaip Maskvos Didysis teatras.

Jos biografijoje - bendradarbiavimas su ryškiausiomis operos įžymybėmis: Placido Domingo, Gustavo Dudameliu ir kt. Na, o artimiausiuose planuose – Karmen rolė pagrindinėje Londono operos scenoje – Anglų Nacionalinėje operoje. Tikėtina, jog bilietų į šiuos spektaklius po apdovanojimų vakaro Londone jau nebeliko.

Lietuvos publika su Justina galėjo susipažinti šių metų pradžioje. Vilniuje ji atliko Jono rolę VCO operoje jaunimui „Jonas ir Greta“. Įsimintiną ir įtaigų paauglio berniuko paveikslą sukūrusi solistė džiugino jaunąją publiką ir, kaip sakė pati, negalėjo atsidžiaugti galimybe pasidalinti savo kūryba gimtojoje šalyje.

„Tai buvo visiškai netikėta! Kadangi turėjau pasirodymą ceremonijos metu, galvojau tik apie jį. Paskelbus nugalėtoją reikėjo labai susikaupti, kad ką nors pasakyčiau, - mano mintys buvo visai kitur. Iš tiesų, nesvajojau būti apdovanota, dėkojau ir dėkoju visiems: mamai, mokytojams, visiems, kada nors padėjusiems ir padedantiems man tobulėti ir gyventi. Gal ir gerai, - tokia nuoširdi kalba gavosi. Iš tiesų, dabar dar reiks grįžti namo ir ten pasižiūrėti į apdovanojimą, suvokti, kad iš tiesų jį gavau. Jaučiuosi puikiai ir visiems Lietuvoje siunčiu linkėjimus! Labai didžiuojuosi būdama lietuvė ir galėdama savo pasiekimais garsinti mūsų šalį!“, - įspūdžiais dalijosi J. Gringytė.

Vilnius City Opera trupė ir meno vadovė Dalia Ibelhauptaitė netruko pasidalinti džiugia žinia ir pasidžiaugti: „Mūsų solistai niekuomet nenustoja stebinti ir kilti į profesines aukštumas pasauliniu masteliu. Labai džiaugiamės už Justiną ir didžiuojamės dar vienu ryškiu jaunu talentu mūsų šeimoje!“

Pirmadienį J. Gringytės laimėjimu savo asmeninėje „Facebooko“ paskyroje pasidžiaugė ir režisierė Dalia Ibelhauptaitė.

„SOS - vakar vakare Londone, Savojos teatre, Justina Gringytė laimėjo „International Opera Awards“ - operu Oskaruose, geriausio jauno solisto kategorijoje !!! Sveikinimai didžiausi ir nuoširdžiausi! O kas dar abejojo, kad mūsų talentai nėra patys geriausi? “

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)