Vos tik įžengus pro Bernardinų sodo vartus paskęsite tarp milžiniškų spalvotų muilo burbulų, cirko žonglierių pasirodymų ir muzikos garsų. Čia įsikūrusi Šeimų erdvė įtrauks į programos sūkurį ir atlieps kiekvieno apsilankiusiojo norus: vaikus vilios keliaujančiu kluonų instrumentinės muzikos koncertu, Vakarų Afrikos būgnų ritmais bei Tomo Dobrovolskio kūrybinėmis improvizacijomis. Taip pat mažų ir didelių laukia ansamblio „Brasspalvos“ muzikinis riestainis visai šeimai ir „Teatriuko“ koncertas „Vaikų kambarys“.

„Kultūros naktį“ teatro pasaulis seks mitologinę sakmę apie Žolynų šventę, mokyklėlė „Strazdanėlės“ užbūrs šešėlių teatro spektakliu, o šmaikštūs mimai netikėtai praeivius įtrauks į pantomimos pasirodymus. „Kūrybinio veiksmo bendruomenė“ kartu su vaikučiais keliaus Bernardinų sodo takeliais sekamos istorijos erdvėmis ir mokinsis „susidraugauti“ su savo baimėmis.

Mažųjų sporto mėgėjų laukia „Mamgrow“ parkūrų ir įspūdingas Lietuvos Kendo asociacijos pasirodymas, o visus norinčius pajudėti studija „Vija Pinavija“ pakvies pasimankštinti kartu. Neabejingi liksite socialiniam projektui ir meninei akcijai, kurios įtrauks kiekvieną į kūrybinį virsmą ir leis grožėtis pačių sukurtais meno kūriniais arba privers stoti akistaton su mūsų visuomenės nupieštais stereotipais.

Nuo pat programos pradžios iki vėlaus vakaro Šeimų erdvėje vyks gausybė kūrybinių edukacinių užsiėmimų ir dirbtuvių. Visi darbštuoliai ir smalsuoliai leisis į technologinių dirbtuvių kelionę, dizaino laboratorijos eksperimentus. Robotikos mokykla kvies pasigaminti jonvabalius ir įžiebti šviesą „Kultūros naktyje“ , Vilniaus kompiuterininkų akademija konstruos Lego robotą, o aitvarų miestrai mokins pasigaminti aitvarus ir juos paleisti į dangų. Judriausieji renginio dalyviai galės išmokti cirko meno, žongliravimo ir vaikščiojimo lynu subtilybių.

„Kultūros nakties“ Šeimų erdvė nepamirš ir tėvelių – jiems bus skirti ikimokyklinio ugdymo įstaigos „Vaikystės sodas“ pedagogų pranešimai ir diskusijos įvairiomis tėveliams aktualiomis temomis. Taip pat „Kultūros nakties“ naktinėtojų laukia interaktyvus žaidimų pasaulis, įspūdingas piešimas ant veidų ir festivalio „Tindirindis“ geriausių animacinių filmų rinkinys iš viso pasaulio.

„Kultūros Naktis“ kviečia visus birželio 20 d. naktį aplankyti Šeimų erdvę Vilniaus Bernardinų sode, pasinerti į kūrybinį džiaugsmą ir pabūti šeimos bei kultūros apsuptyje.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)