Dvigubos šventės proga Berlyne gyvenanti lietuvių menininkė Almyra Weigel parko teritorijoje esančią galeriją transformavo į siurrealistinę menę, suformuotą iš vokiškų laikraščių. Nuostabaus grožio Kernerio parkas performanso metu pavirto į mistiškus barokinių rūmų sodus, kuriuose žiūrovų dėmesį prikaustė choreografės Birutės Letukaitės vadovaujamos „Auros“ šokėjai, pasirėdę A. Weigel kurtais originaliais laikraštiniais kostiumais.

Tris dienas vykusio performanso „Sotus“ metu keturiolika šokėjų, lydimų gyvai atliekamos kompozitoriaus Antano Jasenkos muzikos, ištaiginga eisena pajudėdavo į parko gilumą ir įvairiose parko vietose atliekamomis šokio improvizacijomis dalinosi su festivalio lankytojais.
Lietuvių menininkai, atlikdami specialiai Kernerio parko jubiliejui sukurtą performansą „Sotus“, kėlė klausimus ar šiame persisotinusiame informacija pasaulyje civilizuotas žmogus dar yra pajėgus atsirinkti vertybes. Performansas pasižymėjo išskirtiniu vizualumu, interakcija su žiūrovais ir tapo vienu festivalio programos favoritų.

Kauno šokio teatras „Aura“ jau daugiau nei trisdešimt metų ne tik pristato profesionalų šiuolaikinį šokį teatro scenoje, tačiau ir aktyviai dalyvauja tarpdisciplininiuose projektuose su įvairių meno sričių kūrėjais. Šis projektas – tai ketvirtasis bendras Kauno šokio teatro „Aura“ ir įvairias laikraštinio meno technikas įvaldžiusios menininkės A. Weigel darbas. 2011 metais bendradarbiavimas prasidėjo šokio spektakliu „Ar aš esu tas, kas esu?“ (chor. B. Letukaitė), 2014-aisiais „Auros“ šokėjai atidarė personalinę A. Weigel parodą „Debesuota su pragiedruliais“ ir Kauno paveikslų galerijoje atliko performansą „Užslėpto praregimumas“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)