Naujasis laureatas ketvirtadienį vakare grojo sausakimšoje salėje Las Vegase – praėjus kelioms valandos nuo pergalės prieš tokius favoritus kaip Salmanas Rushdie iš Didžiosios Britanijos. Jis tapo pirmuoju amerikiečiu, gavusiu Nobelio literatūros premiją po 1993-iaisiais apdovanotos Toni Morrison.

Tačiau gerbėjai, kurie tikėjosi entuziastingo atsako, nusivylė: nekalbusis B. Dylanas liko ištikimas sau ir tarp dainų neištarė nė žodžio, palikdamas pasaulį spėlioti, ką jis mano apie savo iškėlimą į literatūros panteoną.

Laikraštis „The Washington Post“, kuris susisiekė su žmonėmis, artimais 75 metų žvaigždei, parašė: „Dylanas visą dieną tylėjo apie apdovanojimą.“ Vienas jo draugų, dainininkas Bobas Neuwirthas laikraščiui sakė: „Jis net gali jos nepripažinti.“

Kiekvienais metais Nobelio premijų laureatai yra gruodžio 10 dienai pakviečiami į Stokholmą atsiimti savo apdovanojimų iš Švedijos karaliaus rankų ir pasakyti kalbų per banketą. Tačiau kol kas Akademija nežino, ar B. Dylanas planuoja atvykti.

1964 metais prancūzų filosofas Jeanas Paulis Sartre'as atsisakė literatūros premijos – iškart, kai sužinojo, kad ją gavo. Tais laikais premija buvo 273 tūkst. kronų. 2016 metais B. Dylanas galėtų atsiimti 8 mln. kronų (822 tūkst. eurų).

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (6)